18
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARA EREĞLİSİ - TEKİRDAĞ

Aile içi şiddet platformu oluşturuldu

Konu ile ilgili İllerde Valiliklere İlçelerde de Kaymakamlıklara gönderilen yazılarda aile içi şiddeti tüm boyutlarıyla ele almanın, çözüm yolları üretmenin, konuyla ilgili eğitim çalışmalarına katkı sağlamanın yanında kamuoyu oluşturulmasının önemine de dikkat çekildi.

Marmara Ereğlisi Kaymakamlığı da bu resmi yazı doğrultusunda çalışmalara başladı. 29 Kasım 2004 tarihinde Marmara Ereğlisi Halk Eğitim Merkezinde İlçe Kaymakamı bir toplantı yaptı. Toplantıya Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Yeniçiftlik Belediye Başkanı Kadir Ünal, Sultanköy Belediye Başkan Vekili Selahattin Baş, İlçe Müftüsü Murat Demir, Sağlık Gurup Başkanı Dr. Tunca Aybar, İlçe Emniyet Amiri İsmail Aşkınoğlu, Daire Amirleri İlçedeki Mahalle Muhtarları, belde ve köy muhtarları katıldı.

Konuyla ilgili ilçede yayın yapan medya kuruluşlarının da bu yönde yayın yapmasını talep eden Kaymakamlık köy ve mahalle muhtarlarının bölgelerinde aile içi şiddete maruz kalan çocuk, kadın ve yaşlıların yasal haklarını kullanmaları konusunda, şiddete maruz kalanlara yardımcı olmalarını istedi. Kaymakamlık 2005 yılı başında başlayacak olan " Aile içi Şiddetin Önlenmesi ile ilgili Eylem Planı" hazırlıyarak ilgili kurumlara gönderdi. Üçer aylık dönemler halinde hazırlanan Eylem Planına göre  1. Dönemde Muhtarlar, 2. Dönemde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük, 3. Dönemde Belediye Başkanlıkları ile İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü, 4. Dönemde ise Sağlık Gurup Başkanlığınca halkı konuyla ilgili bilinçlendirme çalışmaları yapılacak.

Konuyla ilgili yıllık Eylem Planı yapılması istenen yazıda ayrıca, teknik destek gerektiren durumlarda ise Devlet Bakanı Gülden Akşit'e bağlı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Başkanlığı, Kadın Statüsü ve Sorunları Müdürlüğü ile temasa geçilebileceği vurgulanıyor

Yayın Tarihi : 10 Aralık 2004 Cuma 22:54:28
Güncelleme :25 Aralık 2004 Cumartesi 16:22:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?