18
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARA EREĞLİSİ - TEKİRDAĞ

Başkan Uyan: Yatırımlar nüfusun artmasına neden oldu

Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi İlçesi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, yeni Belediyeler Yasası’nın inşaatlarla ilgili olarak ağır yükümlülükler getirdiğine dikkat çekti. Uyan, "Marmara Ereğlisi’nde yatırımların artması sebebiyle nüfus artışı gözleniyor" dedi.

Yeni Belediyeler Yasası’nın inşaatlarla ilgili olarak ağır yükümlülükler gerektirdiğine dikkati çeken Başkan İbrahim Uyan, "İlçemizde gün geçtikçe yatırımların da artmasıyla nüfus artışı gözleniyor. Bu da doğal olarak inşaatların artmasını beraberinde getiriyor. Son günlerde inşaatların artmasıyla beraber biz de belediye olarak inşaat denetimlerine hız verdik. İnşaatların denetimi sorumluluğu her ne kadar yapı denetim şirketlerindeyse de belediyelerin de takip sorumluluğu var. Bizde bu sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz" dedi.

"Uygun hale getirilmeyen inşaatlara yasaların gerekleri uygulanıyor" diyen Başkan Uyan, "Bu uygulama ilçemizin yazlık semtleri içinde aynen geçerlidir. Yapı ruhsatı almadan inşaat yapanlara ya da ruhsata aykırı olarak yapılan inşaatlarda sahiplerine ağır cezalar var. Biz tüm bu denetimlerimizi vatandaşlarımızın iyiliği için sürdürüyoruz. Yapılan yanlışlardan dolayı ceza ödemelerini istemeyiz" diye konuştu.

Tekirdağ-İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2004 Salı 12:41:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?