19
Mayıs
2024
Pazar
MARMARA EREĞLİSİ - TEKİRDAĞ

DSP'den Trakya çıkarması

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal arasında kayıkçı kavgası yaşandığını öne sürerek, "O kavga yoksulluğu işsizliği dindirecek bir kavga değil. Koltukları korumanın kavgası. Onu yaparken baskıcı bir yönetim anlayışı ile kendileri dışındaki toplumdan gizlemeye çalışıyorlar, boşuna uğraşıyorlar" dedi.

Trakya çıkarmasına Tekirdağ'dan başlayan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partililer tarafından Marmara Ereğlisi'ne bağlı Sultanköy Beldesi'nde karşılandı. Yeniçiftlik ve Yenice beldelerinde esnaf ziyaretlerinde bulunan Sezer, Tekirdağ'da hükümet Caddesi üzerinde davullu zurnalı bir şekilde karşılandı.

Seçim otobüsü ile geldiği Tekirdağ'da partililer ve vatandaşları selamlayan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan Erdoğan ile Deniz Baykal arasında kayıpçı kavgası yaşandığını söyledi. Seçim otobüsünde bir konuşma yapan Zeki Sezer bu sırada belediye hoparlöründen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 16 Mart tarihinde Tekirdağ'da halka sesleneceği duyurusunu dinledi. Sezer, "Başbakan Cengiz Topel Meydanı'nda halka hitap edecekmiş. O'na her yer açık. DSP'yi örtmeye çalışanlar boşuna uğraşıyorlar. DSP geliyor. Hem de halkla bütünleşerek geliyor. Televizyon ekranlarında Başbakan ile Baykal arasında kayıkçı kavgası yaşanıyor. Ama o kavga milletin derdine çözüm üretecek bir kavga değil. O kavga yoksulluğu, işsizliği dindirecek bir kavga değil. Koltukları korumanın kavgası. Onu yaparken baskıcı bir yönetim anlayışı ile kendileri dışındaki toplumdan gizlemeye çalışıyorlar, boşuna uğraşıyorlar" dedi.

Türkiye'de yoksulluk olduğunu ifade eden Sezer, kriz ve yoksulluğun bazı kesimler tarafından fark edilmediğini söyledi. Sezer, "Onlar özel uçaklarıyla fil dişi kulelerinde siyaset yaparken demokratik sol ilçe ilçe, il il, belde belde, köy köy, Türkiye'yi dolaşıyor. Milletin sorununa çözüm için çalışıyor. Sorunu yerinde görüp, yerinde proje üretmek için çalışıyor. Türkiye'de yoksulluk var. Başbakan'a göre her şey güzel. Türkiye'de açlık var, Başbakan farkında değil. Kriz var, 'teğet geçti' diyor. Teğet geçmedi daha dışarıdan gelmekte olan kriz yolda. Nisan, Mayıs aylarından itibaren başımızı daha çok yakacak. Ama bunu algılayamıyor Başbakan, algılayacak durumda da değil. Bunu anlayacak bilgisi de yok, kendi çevresinin zenginliğinden milletin fakirliğini görebilecek durumda da değil" diye konuştu.

ezer, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da eleştirerek, "Başbakan bunları yapıyor ama Baykal da onu ayakta tutuyor. Erdoğan'ın rakibi Baykal'mış gibi gösterilerek, aslında Erdoğan'ın hükümeti ayakta tutuluyor.Millet 'Baykal'sa alternatif ben almayayım' diyor. Şimdi DSP zamanı, şimdi halktan, haktan yana, çiftinin, esnafın, emeklinin hakkını verebilecek DSP zamanı. Şimdi 29 Martta bunlara bir ders verme zamanı. 29 Mart'tan sonra da ben onların hesabını göreceğim. Ama önce siz Tekirdağ'da Saim Özvardar'ı belediyeye getireceksiniz. Onu size emanet ediyorum. Her zaman yanında olun. AK Parti'ye Baykal'a her yeri açanlar, bize televizyon ekranlarını kapatanlar, ülke sevdamızı engelleyemeyecekler" şeklinde konuştu.

DSP seçim otobüsünden vatandaşları selamlayan Zeki Sezer, daha sonra ilçe ve beldelerle esnaf ziyaretlerine devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 15:07:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?