23
Mayıs
2024
Perşembe
MARMARA EREĞLİSİ - TEKİRDAĞ

İçme Suyu Arıtma Tesisi inşaatı Başlıyor

Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyna planladıkları işlerin en önemlilerinden biri olan "İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi" ni hayata geçirmek için ilk adımı attıklarını açıkladı.

Ve konuyla ilgili olarak iki projenin ihaleleri 5 Ocak 2005 tarihinde yapıldı.

Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan verdiği bilgide " İlçemizin içme suyu ihtiyacını halen Çorlu İlçesi'nden temin etmekteyiz. Ancak yeterli değil. Bilindiği gibi İlçemiz sahil ve sayfiye bölgesinde bulunuyor. Özellikle yaz aylarında nüfus arttığı zaman içme suyunda sıkıntı yaşanıyor. Bu da doğal olarak bizi üzüyor.

Sırası geldi, şimdi planladıklarımızın en önemlilerinden biri olan işe başladık. Türkmenli göletinden aldığımız suyu kuracağımız tesiste arıtarak ilçemizin içme suyunu temin edeceğiz. Bu projenin İlçemizde daha önceleri çekilen içme suyu sıkıntısını gidermesi bakımından olumlu katkıları olacağını düşünüyorum. Gerekli inceleme ve ön hazırladıklarımızı tamamlayarak ilk adımı attık. 5 Ocak 2005 günü " İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi ile 8 Kilometre Su İsale Hattı Projeleri" nin ihaleleri yapıldı. Bu proje bizim programımızda vardı. Sırası geldi başladık. Başlamış iş bitmiş iştir. İnşallah en kısa sürede bitirip vatandaşlarımızın su ile sıkıntıları nihayet bulacaktır. Önümüzdeki günlerde vatandaşlarımıza daha başka projelere başladığımız haberini vermeyi de planlıyoruz. İlçemize hayırlı olsun" dedi.

Yayın Tarihi : 22 Ocak 2005 Cumartesi 00:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?