19
Mayıs
2024
Pazar
MARMARA EREĞLİSİ - TEKİRDAĞ

İnşaat Denetimi Sıklaştırıldı

Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan yeni Belediyeler Yasasının inşaatlarla ilgili olarak ağır yükümlülükler getirdiğine dikkat çekerek konu hakkından şunları söyledi. " İlçemizde gün geçtikçe yatırımların da artması sebebiyle nüfus artışı gözleniyor. Bu da doğal olarak inşaatların artmasını getiriyor. Son günlerde inşaatların artmasına parelel olarak biz de Belediye olarak inşaatların denetimlerine hız verdik. İnşaatların sorumluluğu her ne kadar Yapı Denetim Şirketlerin'de olsa da Belediyenin takip sorumluğu var.

Bu denetimlerdeki asıl amacımız vatandaşın haklarını korumaktır. Fen İşleri Müdürlüğümüz zabıta ile birlikte kurduğu ekiple söz konusu denetimlere devam ediyor. Görevli arkadaşlarımız ruhsat, proje ve eklerine aykırı olarak yapılan inşaatları tespit ediyorlar.

Uygun hale getirilmeyen inşaatlara yasaların gerekleri uygulanıyor. Bu uygulama yazlık semtler içinde aynen geçerlidir.Yapı ruhsatı almadan veya ruhsata aykırı olarak yapılan inşaat sahiplerine hapis cezaları var.

Denetimlerimiz vatandaşlarımızın iyiliği içindir. yapılan yanlışlardan dolayı ceza ödeyip üzülmelerini istemeyiz" dedi.

Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 15:36:31
Güncelleme :26 Aralık 2004 Pazar 01:26:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?