16
Mayıs
2024
Perşembe
MARMARA EREĞLİSİ - TEKİRDAĞ

İtfaiyeci katil suçunu itiraf etti

Yazlığa götürdüğü bankacı sevgilisi A.T.'yi bıçaklayarak öldüren katil itfaiyeci hakim karşısına çıktı ve suçunu itiraf etti.

Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi İlçesi'ndeki yazlık villasına hafta sonu tatili için gelen emekli bankacı 45 yaşındaki A.T.'yi 12 bıçak darbesiyle öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapis istemiyle tutuklu yargılanan itfaiye eri 35 yaşındaki Ersin Yavuz, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Cinayeti itiraf eden Yavuz, “A. ile tartışmaya başladık ve ona tokat attım. O da bana bıçak çekti. Sinirlerime hakim olamadım ve bıçağı elinden aldıktan sonra ona sapladım. Çok pişmanım” dedi.

Geçen 31 Mart gecesi meydana gelen olayda, Merkez Bankası’ndan iki yıl önce emekli olan ve ilk evliliği 6 ay, ikinci evliliği ise 5 yıl süren, her iki evliliğinden de çocuğu olmayan A.T.'yi, İstanbul Fatih’teki evinden, hafta sonu dinlenmek için Marmara Ereğlisi'nde yazlığına geldi. Katil itfaiyeci mahkemedeki ifadesinde, A.T.'nin kendisine tokat atmaya çalıştığını ve bu yüzden öldürdüğünü söyledi.

12 bıçak darbesiyle öldürülen. Kurban A.T.'nin ‘Fırıncı Mehmet’ lakabıyla bilinen sevgilisini arayan polis, komşularından edindiği bilgiler ışığında Marmara Ereğlisi Belediyesi'nde itfaiye eri olarak görev yapan Ersin Yavuz'un adına ulaştı. A.T.'nin sevgilisi olduğu anlaşılan Yavuz, gözaltına alındı. Cinayeti itiraf eden Yavuz, 3 aydır birlikte olduğunu söylediği A.T.'yi kendisinin öldürdüğünü kabul etti. Tutuklanan Yavuz, hakkında Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya A.T.'nin kardeşi F.T. da tanık olarak katıldı.

Mahkemede verdiği ifadesinde ablası A.T.'ye ait cep telefondan kendi cep telefonuna mesaj gönderildiğini belirten F.T. şunları söyledi: “Sanık tarafından olay günü ablamın telefonundan gönderilen bir mesaj var. Ablam ismimi kısaltarak hitap ederdi. Ancak o gün gönderilen mesajda ‘F. beni kurtar’ diye mesajı görünce şüphelendim ve hemen ablamı aradım, ancak telefon meşgule düşürüldü. Sonra ablamın İstanbul’da oturduğu evi aradım. Evdekiler de ablamın nerede olduğunu bilmiyordu. Kısa süre sonra bana tekrar bir mesaj daha geldi ve ‘F. beni kurtarın M.R. beni öldürecek’ yazıyordu. Sonra durumu hemen polis ve jandarmaya bildirdim.”

Mahkemede A.T.'yi öldürdüğünü kabul eden evli ve bir çocuk babası Ersin Yavuz, şöyle konuştu: “30 Mart günü yazlık villasına gelen A. ile bir süre sohbet ettik. Daha sonra bana eski arkadaşı olan M.R. hakkında konuşmaya başladı ve onun bacaklarını birlikte kıralım teklifinde bulundu. Ben karşı çıktım ve ona tokat attım. Daha sonra bana bıçak çekti. Kendimi kaybettim ve elinden bıçağı alarak ona sapladım. Daha sonra A.'nın telefonuyla kardeşine mesaj çektim. Çantasını kuma gömdüm. Bıçağı denize attım. Telefonu da evde bodruma gizledim. İki gün sonrada karakola gidip teslim oldum. Çok pişmanım.”

Mahkeme heyeti hiperaktif raporu olan Ersin Yavuz’un akıl hastalığı veya akıl zayıflığının olup olmadığının araştırılması için Çorlu Devlet Hastanesi Psikiyatri bölümünde kontrolden geçirilmesi için duruşmayı erteledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2007 Cuma 09:09:48
Güncelleme :12 Nisan 2012 Perşembe 13:21:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tolga IP: 85.102.75.xxx Tarih : 24.06.2007 17:38:23
çok üzüldüm allah yardim etsin