18
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARA EREĞLİSİ - TEKİRDAĞ

Okullarda çocuk meclisleri kuruluyor

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, BM Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 'Çocuk Haklarının Kullanılmasına İlişkin Avrupa Sözleşmesi' ve TBMM Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan 'Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi' çerçevesinde ilköğretim okullarının 1. sınıfları hariç her sınıf, temsilcisini seçerek okul meclisini oluşturacak. Okul meclis başkanları kendi aralarında yapacakları seçimle ilçe temsilcisini seçecek. İlçe temsilcisi öğrenciler ise İl Öğrenci Meclisi oluşturacaklar. İl Öğrenci Meclis Başkanları da Türkiye Öğrenci Meclisini oluşturacaklar.

İlgili yönergede projenin amacı "Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi, demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğunluk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi" olarak ifade ediliyor.

Marmara Ereğlisi Süleyman Turgut Kırali İlköğretim Okulu'nda adaylar, ülke genelinde yapılan seçimlerdeki gibi propaganda yapılarak hazırlandılar. Aday öğrenciler, seçmenlerine çeşitli vaadlerde bulundular; Afişler, pankartlar hazırlayıp kulislar yaptılar. Oy pusulaları, mühürleri hazırlandı. Sandık kurulları huzurunda oylarını kullandılar. Seçimler sükunetle geçti. Gelişmeleri ilgiyle izleyen öğretmenler, geleceğin büyükleri olan en küçük öğrencilerin bile hata yapmadan oy kullandıklarını görünce, hayret ettiler. Öğretmenler, bu durumun memnuniyet verici olduğunu belirttiler.

Selçuk Öztürk
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2004 Cumartesi 00:06:38
Güncelleme :13 Kasım 2004 Cumartesi 12:13:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?