19
Mayıs
2024
Pazar
MARMARA EREĞLİSİ - TEKİRDAĞ

Ünal'a 3.5 yıl hapis

Marmara Ereğlisi'ne bağlı Yeniçiftlik beldesinin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi Belediye Başkanı Kadir Ünal'ın rüşvet aldığı iddiasıyla yargılandığı duruşmada karar çıktı. Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi'nden çıkan ve temyiz edilen kararın Yargıtay tarafından onanması halinde Başkan Ünal, cezaevine girecek.

Çorlu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına tutuksuz yargılanan Başkan Ünal katılmazken, sanıklar A.Ü., F.K., ile bazı tanıklar katıldı. Sanık ve tanıklardan rüşvet iddialarına konu olan olayı bir kez daha dinleyen mahkeme heyeti, avukatların talepleri üzerine bazı tanıklar ile sanıkların yüzleşmelerini de sağladı.

13. celsede kararını açıklayan mahkeme heyeti, Kadir Ünal'ın önce 4 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, ardından da iyi hali göz önünde bulundurularak hapis cezasının 1/6 oranında indirilerek 3 yıl 4 ay olarak uygulanmasına karar verdi. Heyet ayrıca, yaklaşık 6 aydan bu yana tutuklu bulunan belediye görevlisi F.K.'nin de 1 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. F.K.'nin 5 yıl boyunca denetimli serbestlik kapsamına alınması da kararlaştırıldı.

Diğer yandan rüşvet verdikleri öne sürülen A.Ü. ve H.K.'nin ise rüşvet verdikleri suçunun sübut bulunmasına karşın, sanıkların soruşturma başlamadan önce pişmanlık duyarak üzerlerine atılı rüşvet vermek suçundan ötürü soruşturma makamlarını haberdar etmeleri nedeniyle ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi.

Temyiz edilen ve nihai kararın Yargıtay tarafından verileceği dosya ile ilgili olarak Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararın onanması halinde Yeniçiftlik Belediye Başkanı Kadir Ünal tutuklanarak cezaevine gönderilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 14:00:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?