18
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARA EREĞLİSİ - TEKİRDAĞ

Yeniçiftlik Pazarında Gıda Denetimi

Marmara Ereğlisi Tarım İlçe Müdürlüğü Ekipleri İlçe ve Beldelerde gıda denetimlerini aralıksız sürdürüyorlar.

5179 sayılı Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve denetlenmesine dair Kanun Hükmünde Kararnamenin değiştirilerek  05 Haziran 2004 tarih ve 25843 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan yeni yasa ile, Gıda maddesi üreten, üreten ve satan, sadece satış yapan işyerleri ile toplu tüketim yerlerinin denetimleri Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nda bulunmaktadır.

Bu çerçevede Marmara Ereğlisi Tarım İlçe Müdürlüğü denetçileri söz konusu yerlerde kontrollerini aralıksız sürdürüyorlar.

Yeniçiftlik Beldesi'nde Cumartesi günleri kurulan Halk Pazarında Kontrol yapan Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri,önce kontrol yapma yetkilerinin olduğunu belirten bir yazının suretini vererek  esnafı bilgilendiriyorlar. Daha sonra açıkta satılan gıda ürünlerini kontrol ediyorlar.

Yetkililer;

Gıda maddesi kontrolünde öncelikle Tarım ve Köy işleri Bakanlığı'nın üretim iznine baktıklarını ürünlerin üzerinde imalat tarihi, son kullanma tarihi bulunup bulunmadığını, pazar ortamında olsa bile direkt havayla temas etmeyecek şekilde kapalı ortamdamı satıldığının tespitini yaptıklarını belirterek bu kontrollerin sadece halk pazarlarıyla sınırlı olmadığını gerekn her yerin kontrolden geçirileceğini söylediler.

Yetkililer ayrıca vatandaşın dikkatli davranıp tezgahlardan ve dükkanlardan alış-veriş yaparken ürünlerde sö konusu kuralları aramaları konusunda uyardılar

Yayın Tarihi : 10 Aralık 2004 Cuma 22:33:07
Güncelleme :10 Aralık 2004 Cuma 22:53:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?