16
Mayıs
2024
Perşembe
SARAY - TEKİRDAĞ

Telekom çalışanlarının grevi 14.gününde

Türk Telekom ile Haber-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine Çorlu Türk Telekom çalışanlarının grevi 14. gününe girdi. Çorlu'da arızalanan 580 telefon hattının tamir edilmesi için ise grevin sona ermesi bekleniyor. 

Türk Telekom Çorlu Şube Müdürlüğü önünde geceli-gündüzlü devam eden grev, 14. gününe girdi. Greve başladıkları günden bu yana Çorlu Türk Telekom çalışanları bina önünde gece-gündüz greve devam ediyor. Hakları verilinceye kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirten Telekom çalışanları, "Türkiye genelinde meydana gelen sabotajlar Tekirdağ ve Çorlu'da yaşanmamıştır. Bizler sadece haklarımızı geri istiyoruz. Bölgemiz genelinde fiber optik kablolarda ve abone kablolarında herhangi bir sabotaj olayı meydana gelmedi" dedi. 

Çorlu, Saray ve Çerkezköy'de 56 Telekom personelinin grevde olduğu ve bu nedenle mağduriyetler yaşandığını ifade eden çalışanlar, "Çorlu'da 580 telefon abonesinin çeşitli nedenlerle arızaları meydana gelmiş durumda, ancak bu arızaları gideremiyorlar. Vatandaşlar arızalar nedeniyle alamadıkları hizmetin ücretini ödüyor, kullanmadığı telefonun parasını ödüyor. Grevde olan tüm arkadaşlarımız kazanılmış olan haklarımızın geri alınması söz konusu olduğu için greve çıktık. Sorunumuz çözülene kadar da grevimize devam edeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 15:12:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?