27
Mayıs
2024
Pazertesi
YALOVA

DP Lideri Soylu Yalova'da

Partisinin Türkiye'de tek seçim kazandığı il olan Yalova'ya gelerek Belediye Başkanı Yakup Koçal'ı ziyaret eden Soylu, kalabalık bir partili grubu tarafından karşılandı.

Basın mensuplarının Ergenekon operasyonu hakkındaki sorularını cevaplayan DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, "Türkiye bir hukuki süreci bir taraftarlık sürecine döndürmemelidir. Hepimiz hukuktan yana, demokrasiden yana, demokrasi dışı hareketlerin ise karşısında olmalıyız. 12 dalga da olabilir, 24 dalga da olabilir. Elbet burada şunu
herkes bilmelidir. Herkes suçu sabit olana kadar masumdur. Eğer bunun içerisinde ben de olacaksam, eğer Türkiye'nin temizlenmesi, şeffaf bir hale gelmesi, demokrasiye olan dayanağın artırılması için, bunun içerisinde Süleyman Soylu da olacaksa, feda edilmesinden kimse kaçınmamalıdır. Çünkü geleceğin Türkiye'si feda edilmektedir. Savcıların yürüttüğü bir davadır.

Bunun siyasallaşmasından, sulandırılmasından, siyasal husumet haline dönüştürülmesinden ürkeriz. Herkes dikkatli olmalı. Özellikle de toplumu
yönlendiren medya ve siyasetin daha da dikkatli olması gerekir" dedi.
Terör affını da değerlendiren Soylu, "Terörün bitirilmesine yönelik bütün hukuki düzenlemeler yapılmalıdır. Türkiye'de terörün bitirilmesini herkes beklemektedir. Artık Türkiye her gün bir şehit cenazesini kaldıramaz. O nedenle yapılması gereken tüm hukuki düzenlemeler el birliği ve uzlaşma ile gerçekleştirilmelidir. Hala etkin pişmanlık yasasının ötesinde yapılması gereken bir şey varsa yapılmalıdır. Bu terörist başının affı demek değildir. Kimse yanlış bir şey anlamasın" şeklinde konuştu.

Öte yandan, bir gazeteci, Soylu'nun genel başkanlığı bırakıp bırakmayacağını sordu. Partililer, "Başkanım bizi bırakmayın" diye bağırınca Soylu soruyu soran gazeteciye, "Cevabı aldın mı?" diyerek espri yaptı. Soylu, daha sonra Kadıköy beldesinde belediye başkanı seçilen Bahattin Aksoy'u makamında ziyaret etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 18:09:26
Güncelleme :17 Nisan 2009 Cuma 18:30:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?