19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

10 milyon dolarlık arıtma tesisi

Yalova'nın atık su problemine çözüm getirecek olan 10 milyon dolarlık arıtma tesisi için yer teslimi tutanağı imzalandı. Tutanağa ilk imzayı atan Çiftlikköy Belediye Başkanı Medin Dağ, "Yalova açısından çok büyük bir projeyi hayata geçiriyoruz" dedi. 

Yalova merkez, Çiftlikköy, Taşköprü, Termal ve Kadıköy belediyeleri tarafından İller Bankası kanalıyla ortak yaptırılan 10 milyon dolarlık dev atık su arıtma tesisi için ilk imza Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ'dan geldi. İller Bankası bürokratlarından oluşan 6 kişilik yer teslimi heyetini makamında kabul eden Başkan Dağ, Yalova'nın çevre ve altyapı sorunlarına büyük oranda çözüm getirecek dev proje için yer teslim protokolünü imzaladı. 

İmza törenine İller Bankası adına Şube Müdürleri Şinasi Herdem ve Adnan Taş, Çevre Yüksek Mühendisi Alparslan Ünver, İnşaat Baş Mühendisi Ahmet Perktaş, Elektronik Mühendisi İrfan Tanyeri, Harita Mühendisi Mustafa Yener katılırken, Yalova Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Salih Kocabaş ile yüklenici firma Hidrotek Arıtma İnşaat Sanayi adına da Genel Müdür Erhan Karaduman ile Proje Müdürü Yusuf Özgan hazır bulundu. 630 günde bitirilecek ve TİGEM arazilerinde yapılacak arıtma tesisi inşaatı için yer teslim tutanağını imzalayan Belediye Başkanı Dağ, "5 belediyenin ortak yürüttüğü çalışmalar sonrası geldiğimiz bu nokta Yalova için son derece önemli. Yalova'nın çok önemli bir altyapı sorununa çözüm için büyük bir projeye imza atıyoruz. İlçemiz ve tüm Yalova için hayırlı uğurlu olsun" dedi. 

Başkan Dağ, ayrıca projenin hayata geçmesinde yoğun mesai harcayan Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Uygun'a da teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2007 Perşembe 13:52:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?