26
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

10 yıl oldu, acılar taptaze

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 10'ncu yıldönümü Yalova Deprem Anıtında düzenlenen programla anıldı. Kuran-ı Kerim okunup duaların edildiği gecede gözyaşları yine sel olup aktı.

Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler Yalova Deprem Anıtı'nda düzenlenen program ile anıldı. Vatandaşların ilgi gösterdiği programda Yalova Müftülüğü'ne bağlı hafız ve imamlar da Kuran-ı Kerim ve ilahiler okudu.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşların isimlerinin yazılı olduğu mermer bloklar yakınlarını kaybedenlerin koydukları çiçeklerle rengarenk bir görüntüye büründü.

Diğer yandan anma programına katılan vatandaşların acıları da yeniden tazelenince gözyaşları sel olup aktı. Bu esnada bu gece hayatlarını birleştiren Savaş Lokman ve Nuray (Savaş) Lokman çifti de gelin ve damatlıkları ile Deprem Anıtı'na gelerek anma programına katıldı.

Yalova Valisi Mehmet Ersoy, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve çok sayıda vatandaşın katıldığı anma programı okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan duaların ardından son buldu.

iha/ Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2009 Pazartesi 10:26:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?