19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

100 yıllık köy cami yıkılmak üzere

Yalova'nın Armutlu İlçesi Selimiye Köyü'nde 100 yıl önce ahşaptan yapılan köy camisi güçlükle ayakta duruyor. Tahtaları çürüyen camide namaz kılan cemaat ise tedirgin oluyor.

Selimiye Köyü'nde 100 yıl önce yapılan ahşap cami aradan geçen onca yılın ardından hiçbir bakım yapılmayınca ayakta durmakta zorlanır hale geldi.

Yılların yorgunluğu her geçen gün üzerine çöken caminin ahşap bölümleri hızla çürümeye ve yıpranmaya başlamış. Hatta köy halkı namaz kılarken camiden çıkan sesler cemaati korkutmaya başlamış. Cami İmamı Necmettin Çelik'te yapının artık ayakta durmakta zorlandığını doğrulayarak, "Bu cami 100 yıldır ayakta. Ancak artık yıkılma tehlikesi var. Biz bu caminin yıkılarak yerine yeni bir cami yapılması için halkımızdan destek bekliyoruz" dedi.

Selimiye Köyü Muhtar Azası Muhittin Onsekiz ise, "Cami 100 yıl önce dedelerimiz tarafından yapılmış. Ancak artık gerçekten tehlike saçar bir hale geldi. Biz köyümüze yeni bir cami yapmak istiyoruz. Ancak bunun için yeterli maddi gücümüz yok. Bu noktada konuyu Armutlu İlçe Müftülüğümüze ilettik. Cami yapımı için bize destek verecek hayırseverleri bekliyoruz. Bu konuyla ilgili olarak ilçe müftülüğümüzle irtibat kurulabilir" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2009 Cuma 12:03:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?