27
Mayıs
2024
Pazertesi
YALOVA

6. Yalova Süs Bitkileri İhtisas Fuarı

6. Yalova Süs Bitkileri İhtisas Fuarı'nın açılışına katılan eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, "Ekonomik krizle ilgili bize bir şey olmaz yönündeki ifadeleri yanlış buluyorum. Gerçeği söylemek lazım" dedi. 

Bu yıl 6'ncı kez kapılarını açan Yalova Süs Bitkileri İhtisas Fuarı'nın kurdelesi, Ali Coşkun, Yalova Valisi Yusuf Erbay ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Lütfullah Akıncı tarafından kesildi. Açılış sonrası stantları gezen Coşkun, üreticilerden bilgiler aldı. Coşkun, yaşanan global krize yönelik açıklamalarda bulundu. Hükümetin yaptığı "Bize bir şey olmaz" yönündeki açıklamaları doğru bulmadığını dile getiren getiren Coşkun, "Dünyanın en güçlü ekonomisi olan ABD'de meydana gelen bir fırtına tabii ki Türkiye'yi de etkileyecektir. Ama bu fırtına önce finansal kriz olarak ortaya çıktı. Bunun ekonomik krize dönüşmemesini temenni ediyorum. Avrupa ve Amerika aldığı tedbirlerle önlemeye çalışıyor. Türkiye'ye gelince, 'Bize bir şey olmaz' yönündeki ifadeleri ben yanlış buluyorum. Bu açıklamalar güven sağlayacağı yerde güvensizlik ortamına sürükler. Oysa ki gerçeği doğru söyleyip, ne tür tedbirler aldığımızı açıklamak daha doğru olur. Onun için bu olayda bana göre en önemli unsur, halkın ve iş dünyasının paniğe kapılmamasıdır. O nedenle aklı selim toplum liderlerinin doğruyu konuşmasında yarar görüyorum" dedi. 

Hükümetin sanayi politikasına da temas eden Coşkun, ihracatın yüzde 92'sinin sanayi ürünlerinden oluştuğuna dikkat çekti. Sürdürülebilir büyümenin en önemli lokomotiflerinden birisinin sanayi olduğunu ifade eden Coşkun, "Şu anda ekonomide övündüğümüz birkaç husus var; bir tanesi sürdürülebilir büyüme. Sürdürülebilir büyüme 2 yıldır biraz azaldı, fakat bunu sağlayan başta sanayi. İkincisi, ihracatımız 130 milyar doları geçti. İhraç ettiğimiz malların yüzde 92'si sanayi ürünü. Tabii işsizlik dalgalanıyor, ama işsizlikte de bazı olumlu gelişmeler var. Orada da sanayi başı çekiyor, onun için sanayiden vazgeçemeyiz. Hükümetin sanayi politikasını önde tutmasını istiyorum" şeklinde konuştu. 

Yalova Süs Bitkileri İhtisas Fuarı'nda 4'ü yabancı 60 firmanın standı yer alıyor. TİGEM fuar alanında 15-19 Ekim tarihleri arasında açık kalacak fuarı vatandaşlar ücretli olarak gezebilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 15:03:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?