26
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Aç köpekler saldırdı

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde aç kalan köpekler bir sürüye saldırarak 30 koyunu telef ederken, 20 hayvanı da yaraladı.

Edinilen bilgiye göre bölgenin kırsal kesiminden ilçeye indikleri öğrenilen yaklaşık 20 köpek, Hayrettin Öztürk adlı çiftçinin koyunlarına saldırdı. Öztürk'ün otlatmak için araziye saldığı koyunlarına saldıran köpekler, 30 hayvanı telef etti.

Koyunlardan 20 tanesinin de ağır yaralandığı öğrenildi. Müdahale etmek isteyen Öztürk ve yardımcıları ise kendilerine saldıran köpeklerden canlarını zor kurtardı.
Dehşet içinde kaldığını söyleyen Hayrettin Öztürk, "Koyunlarım otlarken bir anda köpekleri gördüm. Sopalarla kovalamaya çalıştık ancak bu kez köpekler bize saldırdı" diye konuştu. Zararının yaklaşık 10 bin TL civarında olduğunu belirten çiftçi, yaralı koyunlarının birçoğunun da durumunun kritik olduğunu söyledi.

Öztürk, durumu kaymakamlığa ve tarım müdürlüğüne bildirdiklerini ifade ederek, "Geçen sene de köpek saldırıları oluyordu. Ancak geçen sene gece saldırıyorlardı. Bu sene gündüz de saldırmaya başladılar. Özellikle kırsal kesimde aç kalan köpekler sürülere saldırmaya başladı. Yetkililere konuyu defalarca iletmemize rağmen ilgilenmediler" ifadelerini kullandı.

Öztürk, telef olan hayvanlarını kesmek için kasaplardan teklifler aldığını belirterek, "Ancak hayvanları vermedim çünkü köpeklerin kuduz olma ihtimali var. Öyle bir ihtimal olmasa bile kesilmelerine gönlüm razı gelmez. Maddi zararı kabullenirim. Ancak yetkililerin bu konuya eğilmeleri gerekiyor" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 12:52:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?