27
Mayıs
2024
Pazertesi
YALOVA

AKP kaybetme sebebini arıyor

AKP Bursa milletvekili Hayrettin Çakmak, seçim mağlubiyetinin sebebini araştırmak için Yalova'ya geldi. Çakmak, belediyeyi kaybetmelerinin en önemli sebebinin yanlış adaylarla yola çıkmak olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Merkezi'nin 29 Mart yerel seçimini il bazında değerlendirmek için yaptığı toplantıların Yalova ayağı gerçekleştirildi. Koordinatör milletvekili sıfatıyla Bursa milletvekili Hayrettin Çakmak'ın başkanlık ettiği toplantı, AK Parti İl Teşkilatı'nda yapıldı. Çakmak, AK Parti Yalova milletvekili İlhan Evcin, İl Başkanı Şinasi Bayrak, il ve merkez ilçe yöneticileri ile belediye başkanlarının da katıldığı toplantı öncesinde basının sorularını cevapladı.

Kaybedilen illerin karakteristik yapılarına bakıldığında, kaybeden mevcut belediye başkanlarının hep halktan kopuk olduğunu gördüklerini dile getiren Çakmak, "Mahalli seçimlere kriz ortamında girdiğimizin unutulmaması lazım. Bu, parti olarak bizi bir hayli yıprattı. Ayrıca seçimlerde karşımızda bir platform oluştu. Bu platformda bütün partilerin yanı sıra siyaset dışı kurumların da yer aldığını üzülerek gördük. Öte yandan seçim kaybedilen illere bakıldığında, halktan kopuk bir belediyecilik sergileyen mevcut belediye başkanları kaybetti. Yalova'da da
ilk etapta edindiğim izlenime göre bu sıkıntı yaşandı. Tabii yanlış adaylarla yola çıkılmış olunması, ne olursa olsun kaybetmenin en önemli sebebi. Adaylar belirlenirken genel merkezimiz de hata yapmış olabilir. Ama bunda bazı kamuoyu şirketlerinin bize yanlış sonuçlar bildirmesi etkili oldu. Bizi adayın gerçek oy potansiyelini yukarıda gösterip yanılttılar" ifadelerini kaydetti.

"FATURA KESMEYİZ"
Çakmak, seçimi kaybetmenin faturasının kime kesileceği sorusuna, "Biz adam harcayan değil, adam kazanan bir partiyiz. Burada seçim kaybedildi ama bunun faturasını kimseye kesecek değiliz. Biz burada sadece eksiklerimizi tespit etmek için bulunuyoruz. İl milletvekilimiz ve teşkilat yöneticilerimiz ile yapacağımız istişareler neticesinde bir rapor hazırlayıp bunu genel merkezimize sunacağız" şeklinde konuştu.

Seçim sürecinde yargı mensuplarının dahi AK Parti aleyhtarı konuşmalar yaptığını öne süren Çakmak, CHP'nin çarşaf açılımına da temas etti. Çakmak, "Bu seçim döneminin en önemli kazancı, bir seçim fantezisi dahi olsa CHP'nin çarşaf ve Kur'an kursu açılımı olmuştur. Çünkü ülkemiz cumhurbaşkanlığı seçimi süresinde çok gerildi. Halkta bloklaşma oldu. Bu Türkiye'nin kendi enerjisini kendi içinde harcaması demektir, Türkiye'ye zarar verir. CHP'nin yaptığı bu açılımlar, ister seçim fantezisi olsun, ister oy alma hesabı ile yapılmış olsun, Türkiye'de normalleşmeyi sağlayan, bizim de desteklediğimiz doğru hareketlerdir. Bu dönemde soyut kavramlar üzerinde siyaset yapılmamıştır. CHP Lideri, seçim kampanyası süresince tek bir yerde laiklik demiştir. Sayın Başbakanımız ise 2 yerde laiklik kelimesini kullanmıştır. Ancak seçim sürecinde arzu etmediğimiz hakaretvari bir üslup kullanıldı. Allah rahmet eylesin, BBP Lideri Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatı Türkiye içinde büyük bir kayıptır. Onun vefatı, bu sertliğin
ortadan kalkmasına bir vesile oldu" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 17:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?