27
Mayıs
2024
Pazertesi
YALOVA

Aktabak Projesi'nde ilk denetleme

Yalova Belediyesi İle Meyer arasında imzalanan Aktabak Projesi'nde ilk denetleme bir fırında yapıldı. 

Geçtiğimiz günlerde Yalova Belediyesi ile Meyer şirketi arasında imzalanan ve daha sağlıklı gıda üretimi ve denetimini hedefleyen Aktabak Projesi'nin ilk denetlemesi yapıldı. İstanbul Caddesi'nde bulunan Yıldız Fırını'nda yapılan ilk denetlemeye katılan Meyer Firması Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan, "Yalova'da başlatılan Aktabak Projesi ülkenin en özgün gıda denetimidir. Burada firmalar kendi rızaları ile bu projeye dahil olmak ve Aktabak sertifikasını almak isterler. Bugün bu projenin ilk denetimini Yıldız Fırını'nda yapıyoruz. Buradaki incelemelerimizi 3 aylık periyotlarla sürdüreceğiz. Bu süre içerisinde görülen eksiklikler tamamlandığı anda firma Aktabak sertifikası kazanacak. Ondan sonraki süreçte de denetimler sürdürülerek firmanın geldiği noktayı koruması sağlanacak. Firmaların aldığı sertifikalar sadece bir kağıt parçası değil halka verilmiş bir söz olma özelliğini sağlanıyor. Yalova'daki tüm gıda üreten firmaların bu sisteme katılımı teşvik edilmelidir" dedi. 

İşletmeci Mehmet Yıldız ise, "Bu projenin faydasına inandım ve dahil oldum. Amacım projenin müesseseme kazandıracağı artılarla vatandaşlara üstün hizmet sunmak. Bunu başaracağımıza da inanıyorum" dedi. 

Ardından 6 kişiden oluşan bir ekip tarafından fırın didik didik denetlendi. Görülen eksiklikler bir dosya halinde işletme sahibine sunulup, 3 ay mühlet verildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 13:44:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?