28
Mayıs
2024
Salı
YALOVA

Alev savaşçıları 24 saat iş başında

Yalova İtfaiye Müdürlüğü 2008 yılının ilk altı ayında toplam 218 yangın vakasına müdahale ederek başarılı bir grafik çizdi. Yangınlarda en ilk sırayı ise 76 defa müdahale edilen arazi yangınları aldı. 

Yangınlara müdahale ve reaksiyon süresi açısından Türkiye'nin en hızlı İtfaiye Müdürlükleri arasında bulunan Yalova İtfaiye Müdürlüğü şehir merkezindeki en uzak mesafeye 4 dakika gibi kısa bir sürede ulaşabiliyor. Hız ve müdahaledeki başarı anlamında vatandaşlardan da tam not alan Yalova itfaiyesi takdir topluyor. Yaz aylarının da etkisiyle bir çok yangının çıktığı Yalova'da yangınlarla 24 saat mücadele eden "alev savaşçıları" uluslararası eğitimlerle de bilgi ve becerilerini de arttırıyor. Yalova'da ilk 6 ayda toplam 218 yangını söndüren alan İtfaiye Müdürlüğü, 16 motorlu araç yangını, 5 odun kömür deposu yangını, 4 orman yangını, 41 çeşitli sebeplere bağlı çıkan yangın ve 76 arazi yangınını söndürdü. 

Yine trafik kazalarında da kurtarma çalışmaları yapan Yalova itfaiyesi meydana gelen trafik kazalarında araç içerisinde çıkışan yaralıları sahip olduğu teknolojik alet ve gereçlerle kısa sürede araçtan çıkartabiliyor. 

Yalova itfaiyesi olarak günün her saati göreve hazır beklediklerini ve gelen bir ihbar sonrasında en kısa sürede olay yerine intikal ettiklerini söyleyen İtfaiye Grup Amiri İtfaiye Çavuş Durmuş Öztürk, "İl içerisinde en uzak mesafede meydana gelen olaya 4 dakika gibi kısa sürede müdahale edebilme gücüne sahibiz. Öte yandan personel eğitimlerini de aralıksız sürdürüyoruz. Yangınlar yaz aylarından dolayı ağırlıklı olarak arazi ve kısmi orman yangınları şeklinde meydana geliyor. Bu anlamda vatandaşların da hassas olmalarını ve özellikle anız yakılması konusunda tedbirli davranmalarını ya da itfaiyeye haber vererek yakmalarını istiyoruz. Diğer bir konu da trafik kazaları; bu konuda son günlerde E-130 karayoluna yapılan orta refüj kazaların azalmasında etkili oldu. Kazalar büyük oranda azaldı. Buna rağmen itfaiye olarak bu konuda da yeterli teknik donanım ve bilgi birikimee sahip olarak her türlü duruma karşı hazırlıklıyız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 19:36:30
Güncelleme :25 Temmuz 2008 Cuma 19:39:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?