19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Altınova'da istifa şoku

Bölgesel Amatör Lig 9. Grupta mücadele eden Yalova ekiplerinden Altınova Belediyespor'da Okan Yılmaz şoku yaşanıyor. Hafta sonunda Bursa ekibi Mudanyaspor'u 3-0 yenerek galibiyet hasretine son veren yeşil sarılı ekipte istifa şoku yaşanıyor.

2011-2012 futbol sezonunda oyuncu olarak geldiği Altınova Belediyespor'da ilk teknik direktörlük tecrübesini yaşayan Bursaspor'un eski gol kralı Okan Yılmaz, sarı yeşilli ekibin yönetimiyle görüştükten sonra istifa etti. Bir gün yeniden Altınova Belediyespor'a geleceğini söyleyen Okan Yılmaz, istifa sebeplerini ise yaptığı basın açıklamasıyla anlattı.

Altınova Belediyespor'da acı tatlı anılarının olduğunu ifade eden Yılmaz, "Geçen sezon devre arasında ben bu takıma futbolcu olarak geldim. Son 7 maç kala kötü gidişattan dolayı futbolcuyken hocalık teklifi geldi. Ligde tutunmayı bildik. Bu sezon başı oturup konuştuğumuzda ligde ne yapmamız gerektiğiyle ilgili toplantı yaptık ve toplantıda kendilerine çok büyük maliyetli değil, iyi oyuncularla lige ve ilçeye renk vereceğimizi söyledim. Geçen sezonki gibi grubun olacağını düşündük ve öyle olsaydı güle oynaya 3. Lig'deydik. Ancak öyle takımlar geldi ki 7-8 tane takım bir önceki sezon gruplarında şampiyon ya da Play Off'lara kalmış ekipler. Şanssız dönemler geçirdik. Gönül isterdi ki buradaki atmosferi, camiayı bütünlük haline getirip, hep birlikte bir şeyler katma amacındaydık, ama maalesef kısmet buraya kadarmış. Şunu söyleyebilirim ki burada olmaktan ve çalışmaktan son derece mutlu oldum. Şimdi gidiyorum ama belki seneye, ondan sonraki sene ya da 3 sene sonra illa ki bizim yaşadığımız tecrübelerden ders alıp veya onun yardımcı konusunda beraber olacağımızı düşünüyorum. Giderken iyi itibarlar bıraktım. Sadece futbol anlamında değil, şahsen ilçedeki insanlarla diyaloglarımız hep iyi olmuştur ama yolun sonu bu kadarmış. Bizim takımımızda Süper Lig, Bank Asya, 2. Lig ve 3. Lig'den kaliteli oyuncular var. Ancak BAL öylesine zorlu bir lig ki bu oyuncularımız ister istemez uyum sorunu yaşadılar. Sıfır bir takım olduğumuz için iskeleti kuramadık" dedi.

İstifanın asıl gerekçesiyle ilgili soruya Okan Yılmaz, "Ligde çok kötü ve çok iyi durumda değiliz. Bu takım en kötü ihtimal ligi 7. ya da 8. bitirir. Ben de uzun süreden beri burada çalıştım. Biraz dinlenmeye ihtiyacım vardı, yoruldum açıkçası. Belki daha önceden bırakabilirdim, ancak hiçbir zaman takımı yalnız bırakmak istemedim. Mudanya maçına çıkmak istedim. Bir hesabım vardı ve o hesabımı alıp galibiyetle görevi bırakıyorum. Yorulduğum kararını başkanımıza ve yönetici abilerimize ilettim. Onlar da sağ olsunlar beni kırmayıp anlayışla karşıladılar" dedi.  

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2013 Salı 18:03:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?