19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

'Anneden anneye destek' projesi

Yalova Sağlık İl Müdürlüğü tarafından sürdürülen anneden anneye destek projesine Yalova Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi de destek verdi. 

Çınar Otel'de düzenlenen seminerde, kadınlara İl Sağlık Müdürlüğü AÇSAP hemşireleri Mine Akgül ve Hediye Bilgin bir sunum yaptı. Projenin tanıtımını yapan Akgül, "Emziren annelere destek olmaları için gönüllü anneleri eğiterek, onlar için sosyal bir faaliyet sunmaya çalışıyoruz. Anneden anneye destek projesi, emzirme konusunda deneyimli, gönüllü hanımların danışmanlığında, anneleri bir araya getirerek, sorunlarına birlikte çözümler bularak, birbirlerini desteklemelerini ve emzirme hakkında doğru bilgiler edinmelerini amaçlayan sosyal bir projedir. 

Kazımkarabekir, Gaziosmanpaşa, Fevziçakmak mahalleleri ile merkezde bulunan sağlık ocaklarında anne destek grupları kuruyoruz. Proje kapsamında gönüllü olarak çalışmak isteyen anneler bu mahallelerde bulunan sağlık ocaklarına başvurabilirler" dedi. 

Hemşire Bilgin ise, her bebeğin ilk 6 ay sadece anne sütünü alabilmesini sağlamak, anne sütünün miktarını arttırmak, anne sütünü özendirmek ve anne sütünün her damlasını bebeğe ulaştırmak için gereken bilgileri meclis üyelerine aktardı. Program sonunda Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl, kadınların bilinçlendirilmesine yönelik üstlerine düşen görevi yerine getireceklerini dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 10:22:03
Güncelleme :30 Nisan 2008 Çarşamba 10:48:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?