19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Armutlu'da seracılık hamlesi

Yalova'nın Armutlu Kaymakamlığı tarafından başlatılan seracılık çalışmaları pilot köy seçilen Fıstıklı ve Kapaklı köylerinde başladı. 

Ormancılığın yaygın olduğu Armutlu'da köylülere alternatif kazanç alanları oluşturmayı hedefleyen Armutlu Kaymakamlığı kendi bünyesinde kurduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı sayesinde seracılığı ilçede yaygınlaştırmaya çalışıyor. Bu amaçla ilk etapta pilot bölge uygulamasına giden vakıf Fıstıklı ve Kapaklı köylerini pilot köy olarak belirledi. 

Her iki köyde de ormancılık, zeytincilik ve balıkçılık genel kazanç kapısı olduğunu vurgulayan Armutlu Kaymakamı Metin Kubilay, "İlçemiz genel anlamda bakıldığında ormancılık, zeytincilik ve balıkçılıkla geçinen bir ilçe konumunda. Yer yer turizme yönelik çalışmalarda göze çarpsa da şu an için istenen potansiyelde değil. O nedenle köylülerimize alternatif iş sahaları oluşturmak anlayışından yola çıkarak iklim ve coğrafik özelliklerde göz önünde tutularak seracılığın geliştirilmesine karar verdik. İlçemizde ilk etapta Fıstıklı ve Kapaklı köylerini pilot köy olarak belirledik. Bu köylerimiz iş yoğunluğu anlamında kış aylarında zayıf bir potansiyelde seyretmekte. İşte bu noktada seracılık olanlar için alternatif bir kazanç kaynağı olacak. Projenin 9 milyon 440 bin YTL olan proje finansman maliyeti kaymakamlık bünyesinde kurulu bulunan vakıf tarafından karşılanarak köylümüze her hangi bir yük getirilmeyecek" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 13:01:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?