27
Mayıs
2024
Pazertesi
YALOVA

Avrupalılardan Çınarcık'a fidan

Avrupa Birliği (AB) ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı Merkezi Başkanlığı, Keşif ve Macera Grubu ile AKSA tarafından ortaklaşa yürütülen Green Europe projesi kapsamında Yalova'nın Çınarcık ilçesine gelen 27 kişilik grup, Kum Plaj mevkiine 150 adet fidan dikti.

Yalova'ya gelen 20'si yabancı 27 kişilik grup, Kum Plajı mevkiinde belirlenen noktada meşe ve çam fidanı dikti. AKSA seralarında yetiştirilen 150 fidanı toprakla buluşturan grup adına projeyi anlatan Proje Koordinatörü Barış Boydak, "Gren Europe ile yerel halk ve Avrupalı gençleri yeşille ve doğayla tanıştırarak bilinçlendirmek, gençlerin aldıkları bilgileri kendi ülkelerine döndüklerinde oradaki yerel halka da aktarmalarını hedefliyoruz. Böylece karşılıklı bilgi ve kültür alışverişinde bulunulması da sağlanmış oluyor.

Projemiz Avrupa Birliği'nden onaylanmasının ardından, Romanya, Yunanistan ve Portekiz 'deki diğer proje ortaklarımızla çalışmalara başladık. Ülkemize gelen gelen 18- 24 yaş gurubu öğrencilere hem çeşitli seminerler vererek bilinçlendirdik hem de doğa gezileri ve sportif faaliyetler yapılarak eğlenceli zaman geçirmelerini sağladık. Bu da projemizin bir parçası. Hep birlikte ağaç dikip kaynaşmayı hedefliyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 17:47:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?