27
Mayıs
2024
Pazertesi
YALOVA

Bakan Nimet Çubukçu Yalavo'da

Partisinin Danışma Kurulu toplantısına katılmak için Yalova'ya gelen Kadın Ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, partililere sivil anayasayla ilgili bilgi verdi.

Çubukçu, "Türkiye'de sivil toplum örgütlerinin anayasa hazırlamak gibi bir hakkı ve yetkisini gören bazı kesimler, bir siyasi partinin, üstüne üstlük mecliste seçim beyannamesinde bunu beyan eden, bu anayasa teklifini yapabilecek bir siyasi partinin anayasa hazırlığı toplumda çok farklı şekilde algılattırıldı" dedi.


Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Yalova'da partisinin İl Danışma Kurulu toplantısına katıldı. Salona alkışlar arasında giren Bakan Çubukçu, kürsüden yaptığı konuşmasında ise sivil anayasa ile ilgili bilgiler verdi. Sivil toplum örgütlerinin dahi anayasa teklifi hazırladığını vurgulayan Çubukçu, iş mecliste anayasa teklifi yapabilecek bir siyasi partinin anayasa hazırlamasına geldiğinde bazı kesimlerin bunu halka farklı aksettirdiğinden dert yandı. AK Parti'nin bir anayasa teklifi
vermesinden doğal bir şey olamayacağını söyleyen Çubukçu, "3 Kasım 2002'den başlayarak bu reform sürecinin demokratik ve ekonomik anlamda da en iyi şekilde yönetme ve halkımızın bu dönüşüm ve değişim yolundaki beklentilerini en iyi şekilde okuyarak onların beklentilerine uygun siyaset üretmek zorundayız. 22 Temmuz seçimlerinde aziz halkımızın bize verdiği mesaj, 'durmak yok, yola devam' olmuştur. Artan bir güven, umut ve inançla sizlerle birlikte yeniden el ele, gönül gönüle ülkemizi güzel günlere götürmek
üzere çok büyük sorumluluklar üstlendiğimiz, daha ileri hedeflere yöneldiğimiz bu günlerde yeni bir dönemin başlangıcında hep birlikteyiz. Beklentilerimizin en önemlisi, halkımızın çok daha demokratik evrensel temellere ulaştığı bir Türkiye. Daha çağdaş, demokratik ve dünyaya uyumlu sivil bir anayasaya kavuşmaktır. Kaldı ki AK Parti hepimizin de bildiği gibi seçim beyannamesinde yeni, çağdaş, sivil, demokratik ve halkın beklentilerine uygun sivil bir anayasa sözünü zaten vermişti.

Bu doğrultuda derhal yürüyen çalışmalar siyasetin gündemine geldi. Bu çerçevede halkın her kesimini ilgilendiren bu alan, AK Parti tarafından tamamen büyük bir dikkat ve titizlikle yürütülmekte. Hepinizin bildiği gibi kamuoyunda anayasa çalışmalarına yönelik özellikle birkaç başlık türban, laiklik ve din eğitimi gibi odak konular, halkın yeteri kadar desteğini almadı ve 'AK Parti kendi sivil anayasasını hazırlıyor' gibi eleştirilere maruz kaldık. Tabi bu ülkenin hemen hemen bütün kesimlerinin sivil bir anayasa talebi sadece bizim söylediğimiz bir husus değil. Bütün siyasi partilerin meclis başkanlığına verdikleri anayasa değişiklik teklifleri, meclisin yakın tarihinde yaşanan ve aktüalitesini kaybetmediği gibi arşivini de kaybetmemiş konulardır.

TOBB, Türkiye Barolar Birliği ve TÜSİAD gibi sayısız sivil toplum kuruluşu da Türkiye'nin yeni bir anayasa ihtiyacından hareketle 1990'lı yılların başından başlayarak hep yepyeni bir anayasa çalışması hazırlamış, ortaya koymuşlardır. Nitekim biz de çalışmalarımızı yaparken bütün bu çalışmalardan istifade etmeyi de ilke olarak benimsedik. Ama Türkiye'de sivil toplum örgütlerinin anayasa hazırlamak gibi bir hakkı ve yetkisini gören bazı kesimler, bir siyasi partinin, üstüne üstlük mecliste seçim beyannamesinde bunu beyan eden, bu anayasa teklifini yapabilecek bir siyasi partinin bir anayasa hazırlığı toplumda çok farklı şekilde algılattırıldı. Bundan doğal hiçbir şey olamaz arkadaşlar. Ve kamuoyuna sunulduktan sonra elbette değişik önerileri de, teklifleri de olumlu ve olumsuz karşılayanlar bir şekilde değerlendirilir ve bu ülkenin bu toplumun anayasası yapılır" dedi.


Çubukçu, konuşmasının ardından il teşkilatı tarafından en başarılı teşkilat seçilen Armutlu teşkilatı yönetimine da bir plaket verdi.

İha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2007 Pazar 23:57:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?