19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Balık adamlar denizi temizledi

Yalova'da "Dünya Çevre Günü" nedeniyle denizi temizleyen balık adamlar, 1 saatlik çalışmanın sonunda denizden bisiklet ve traktör lastiği çıkardı. 

Yalova'lı balık adamların kurduğu Mavi-Beyaz Su Sporları Kulübü Derneği üyeleri, "Dünya Çevre Günü" dolayısıyla Yalova sahillerinde dalış yaparak deniz dibindeki çöpleri temizledi. Bir botla sahilden ayrılan balık adamlar hazırlıklarını tamamladıktan sonra 5.5 metre derinliğindeki Yalova iskelesine daldı. Yaklaşık 1 saat boyunca suda kalan dalgıçlar çok sayıda şişe, araba lastikleri, plastik malzemeler ve ağaç dallarını sudan çıkardı. Bir balık adamın sudan bisikletle çıkarması şaşkınlığa sebep oldu. 

Arkadaşlarının yardımı ile kıyıya çekilen bisikletin ardından dipte bir traktör lastiği olduğunu tespit eden balık adamlar, birlikte dalarak lastiği su yüzüne çıkardı. Ağırlığından dolayı iple bağlanan lastik daha sonra kıyıya çekildi. Denizin korunmasını çağrısı yapan 12 balık adam daha sonra denizden çıkardıkları malzemelerle basın mensuplarına poz verdi.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 16:40:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bilal sevgili IP: 88.246.125.xxx Tarih : 5.06.2008 09:22:37

bence saçma bir şey ama bence balık admların dediği doğru birşey