19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Balıkçılar "Vira Bismillah" dedi

Yalova'nın balıkçılığın en yaygın olduğu ilçesi olan Armutlu'da avlanma sezonu törenle başladı. Törene katılan AK Parti Yalova Milletvekili İlhan Evcin ve CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce balıkçılarla birlikte, "Vira Bismillah" dedi.

Balık avı yasağının sona ermesi ile birlikte balıkçılığın yoğun olduğu Yalova'nın Armutlu İlçesi Fıstıklı Köyü Balıkçı Barınağı'nda bir tören düzenlendi. Onlarca balıkçı teknesinin Karadeniz, Ege, Akdeniz ve Marmara'ya açılmak için motor çalıştırdığı Fıstıklı'da düzenlenen törene AK Parti Yalova Milletvekili İlhan Evcin ve CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'de katıldı. Balıkçılarla uzun uzun sohbet eden vekiller bir balıkçı teknesine binerek balık avını başlangıcını simgeleyen teknenin kontağını çevirip, "Vira Bismillah" dediler.

Ardından Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan ve balıkçılarla uzun uzun sohbet eden vekiller ilçede balıkçıların sıkıntılarını dinlemeyi de ihmal etmediler. "Balıkçılığın geliştirilmesine yönelik gereken neyse yapılacaktır" diyen İnce ve Evcin, "İlin balıkçılık merkezi haline gelen Armutlu ilçesinde balıkçılığın önemli bir iş kolu ve istihdam kaynağı olduğunu biliyoruz. Balıkçılarımızın da ekonomik krizin etkilerini hissettiğinin farkındayız. Sizlerin sıkıntılarınızı ve taleplerinizi Ankara'ya taşıyarak destek olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştular.

Törene Armutlu Kaymakamı Şevket Atlı, Belediye Başkanı Mehmet Birkan, İl Genel Meclis Başkanı Atalay Bektaş, İlçe Jandarma Komutanı Kerim Güven, İlçe Emniyet Amiri Ali Kaan, Yalova Tarım İl Müdürü Necati Poyraz da katıldı.
Törenin ardından denize açılan tekneler kornalarla kıyıdaki vatandaşları selamladılar. Balıkçıların palamut, lüfer, hamsi ve istavrit avı yapacakları belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 13:24:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?