26
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Baro Başkanı T.B.B.'ye aday

Yalova Barosu Başkanı Cemal İnci, Türkiye Barolar Birliği (T.B.B.) başkanlığına aday olduğunu söyleyerek, ülke genelindeki tüm hukuk ihlallerinin karşısında olacağını belirtti.

23-24 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan T.B.B. olağan genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu açıklayan Cemal İnci, "Bilindiği gibi 23-24 Mayısta T.B.B.'nin seçimli genel kurulu yapılacaktır. Daha evvel de açıkladığım gibi adayım. Değişim gelişimdir sloganı ile yola çıktık. Amacımız, yansız, bağımsız saygın bir savunma kuruluşu olan T.B.B.'yi ve baroları ülkenin en güvenilir, saygın ve başarılı bir kuruluşu haline getirmektir. Yasama, yürütme, yargıyla barış içerisinde, hukuki mesafede olmak ve bu yüce kuruluşların desteğiyle savunma örgütümüzü üst seviyelere taşımak hedefimdir.

Demokrasi dışı her eylem ve söyleme karşı olduğum ana karakterim olmuştur. Antidemokratik yol ve yöntemlerle ülke yönetimine müdahalenin tamamen karşısında olacağımız gibi, bu yolu seçenlerin yargılanmasından yana olacağım. Yargı ve sorguda hukukun üstünlüğü, insan haklarının üstünlüğü ana hedefimizdir. Tüm hukuk ihlallerinin karşısında olacağım. Özgürlükler ve demokratikleşme hızlandıkça ülkemizde barış ve mutluluk sesleri yükselecektir. Bu yolda üstümüze düşen her çabayı göstermeye hazırız. Güzel Yalova'mıza bu başarıyı tattırmak yaşamımın en büyük başarısı olacaktır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 15:49:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?