19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Barolar Birliği seçimlerinde gerginlik

Yalova'da yapılan baro başkanları toplantısı gergin başladı. Toplantıyı organize eden Yalova Barosu Başkanı Cemal İnci, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok'u toplantıya katılmadığı için eleştirdi.

Her yıl düzenlenen baro başkanları toplantısı bu yıl Yalova Barosu'nun ev sahipliğinde Termal ilçesinde bulunan Termalium Otel'de yapıldı. Toplantıya 45 ilin baro başkanının yanı sıra avukatlar katıldı.

Yalova Barosu Başkanı Cemal İnci, toplantıya katılmayan Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok'u eleştirdi. İnci'nin konuşması o esnada salonda bulunan Barolar Birliği yöneticileri üzerinde soğuk duş etkisi yaptı.

İnci, "Bizler, yasalarla kurulmuş, bağımsız birlik düzeyinde örgütlenmiş hukukçular örgütüyüz. Yani bizler barolarız ve bizim de bir örgütümüz vardır. O da Türkiye Barolar Birliği'dir. Her toplantımızda Barolar Birliği yöneticilerini ve başkanını yanımızda görürüz. Bu usulden bugüne kadar hiçbir baro ve baro başkanı şaşmadı, kusur yapmadı. Biz de aynı yolu izledik, programımızı geliştirdik, organizasyonumuzu yaptık. Sayın birlik başkanı ve yönetim kurulunu da bizzat kendim giderek toplantıya davet ettim. Üzülerek ifade etmek istiyorum. Cumhuriyet tarihinde Barolar Birliği'ne ve avukatlara yakışmayan bir tepki ile karşılaştım. Sayın birlik başkanım bu toplantıya katılmayacağını, kendisinin Kocaeli'de bir üniversite etkinliğine katılacağını gerekçe göstererek toplantımıza gelmemiştir. Yorumu sizlere bırakıyorum. Burası aile içi sorunların konuşulacağı bir yerdir" dedi.

İnci'nin konuşması salonda gergin bir hava yaşanmasına sebep oldu. Ardından salondan çıkan İnci, "23-24 Mayıs 2009 tarihinde Türkiye Barolar Birliği'nin genel kurulu var. Bu toplantımız da onun bir alt yapı çalışması. Genel kurulda Barolar Birliği Başkanlığı'na ben de adayım. Şu anda bir de Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok'un adaylığı söz konusu. Bugün buraya gelmemesi de benim demokratik hakkımı kullanmama yönelik gösterdiği bir tepkidir. Biz Barolar Birliği'ne yeni bir söylem, yeni bir organize, yeni bir yapılanma gerektiği inancındayız. İnşallah Türkiye kavgadan ve siyasetten uzak bambaşka bir Barolar Birliği yönetimi görecek" açıklamasında bulundu.

Toplantıda Prof. Dr. Fatih Selami Mahmutoğlu, CMK'da kısa süreli hürriyeti bağlayıcı cezalara seçenek olan yeni kurumlar, uzlaşma, kamu davasının açılmasının ertelenmesi, hükmün açıklanmasının geri bırakılması konusunda konuştu. İstanbul Baro Başkanı Muammer Aydın ise, çıkarılmak istenen Arabuluculuk Kanunu'nun olumsuz yanlarını ele aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 13:40:38
Güncelleme :28 Şubat 2009 Cumartesi 13:44:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?