26
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Başkan Aktaş'a hazin tören

DİSK Yönetim Kurulu eski üyesi ve Türkiye Otel, Lokanta Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası (OLEYİS) Genel Başkanı Kamer Aktaş, Yalova'nın Termal ilçesinde toprağa verildi.

1970'li yıllardan itibaren sendikal mücadele içinde yer alan ve akciğer kanserinden 60 yaşında ölen Aktaş, yaşadığı Yalova'nın Termal ilçesine bağlı Üvezpınar Köyü'nde toprağa verildi.

Çağlayan Caddesi 61 numaralı evinden kaldırılan Kamer Aktaş'ın cenazesine DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik ile DİSK'e bağlı Bank- Sen, Genel İş Sen, Sosyal İş Sen, Dev Maden Sen, Devrimci Yapı İş ve Emekli Sen'den genel başkan, genel sekreter ve yönetici düzeyinde temsilciler katıldı. Taziyeleri Aktaş'ın ağabeyi Tamer Aktaş kabul etti. Aktaş'ın cenazesinde yakınları gözyaşı dökerken, bazılarının baygınlık geçirdiği görüldü.

Öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazından önce konuşan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, turizm sektöründe çalışanların babalarını ve başkanlarını kaybettiklerini söyledi.

Çelebi, "Kamer arkadaşımızın arkasından konuşmak çok zor. Bir önemli yanını söylemek istiyorum. İçi insan sevgisiyle dolu olan, insanla ilgili yapılacak ne varsa ortaya yüreğini koyan biriydi. Hastalığını ikinci plana attığı için, temsil ettiği işçilere bir takım haklar vermek, oradaki huzuru, barışı yeniden egemen kılmak için ortaya koyduğu çabayı bilenlerdenim. Turizm sektöründe çalışanların hak ve özgürlüklerini korumaya çalışan, sosyal haklarını daha geliştirme mücadelesinde önemli bir arkadaşımızdı" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 17:25:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?