19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Baykal Gülen'le yüz yüze görüştü mü?

BAYKAL'IN SÖZLERİ GÜLEN HAREKETİ TARAFINDAN OLUMLU KARŞILANDI

Fethullah Gülen'i en iyi tanıyan gazetecilerden biri olan yazar Hüseyin Gülerce, CHP Lideri Deniz Baykal'ın istifası esnasında yaptığı, ''İktidarın samimiyetine inanmıyorum ama ABD'den Pennsylvania'dan aldığım üzüntü mesajlarının samimiyetine inanıyorum'' yönündeki açıklamalarını değerlendirdi. Gülerce, "Baykal'ın Gülen hareketine yönelik böyle sıcak bir mesaj vermesi Türkiye'nin geleceği açısından benim çok önemsediğim ve sevindiğim bir şey. Mutlaka Sayın Gülen ve Gülen'i sevenler de bu açıklamalara sevinmişlerdir" dedi.

Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, Baykal'ın açıklamasının Fethullah Gülen ve onu sevenleri memnun ettiğini belirterek, "İstifası sırasında Sayın Baykal'ın sözlerini çok önemsiyorum. Rahmetli Ecevit, DSP'nin lideri olarak başbakanlık yaptığı dönemlerde sayın Gülen ile çok iyi bir dostluk tesis etmişti. Sayın Ecevit ve sayın Gülen'in bir araya geldiklerini de biliyorum. 3 ya da 4 defa görüştüler. Ama bu görüşmelerin hiçbiri siyasi olmadı. Bu dostluk kuruldu ve başbakanlığı döneminde Ecevit, Gülen hakkında başlatılan kampanyalara itibar etmeyip, 'Gülen hakkında söylenenlere inanmıyorum' diyerek büyük vefa göstermişti. Baykal'ın da istifası sırasında, F tipi örgütlenmeler diye sayın Gülen'i işaret eden bazı çevrelere rağmen, 'Ben samimiyetine, dürüstlüğüne inanıyorum' demesi, Ecevit'den sonra soldaki bir siyasi liderin ikinci vefası oluyor. Ayrıca toplumsal uzlaşma adına çok önemli bir adım. Sayın Baykal son dönemde dindar kitleye sıcak mesajlar veren ve açılım diye nitelendirilen adımlar atan bir isim. Şimdi Gülen hareketine de böyle sıcak bir mesaj vermesi, Türkiye'nin geleceği açısından benim çok önemsediğim ve sevindiğim bir şey. Mutlaka Sayın Gülen ve Gülen'i sevenler de bu açıklamalara sevinmişlerdir" diye konuştu.

CHP Lideri Deniz Baykal ve Fetullah Gülen'in hiç yüz yüze görüşmediklerini dile getiren Hüseyin Gülerce, ancak her fırsatta birbirlerine saygı ve sevgi mesajlarını ilettiklerini belirtti. Baykal ve Gülen arasında her zaman bir diyalog olduğuna dikkati çeken Gülerce şunları söyledi:

"Sayın Fettullah Gülen'le sayın Deniz Baykal arasında yüz yüze bir görüşme olduğunu ben bilmiyorum. Ama ben Samanyolu TV'de yıllarca Pazar Sohbetleri adı altında program yaptım. Her karşılaştığımızda kendilerine selam ve saygılarını ilettim. O da mukabilinde hoca efendinin sağlığını sordu, selam ve sevgilerini iletmemizi istedi. Baykal ile Gülen'in yakınındaki insanların her görüşmesinde bu tür bir diyalog her zaman olmuştur. Aralarında zaten bir diyalog vardı ama Fettullah Gülen Hocaefendi ile Deniz Baykal'ın yüz yüze görüştüklerini hiç hatırlamıyorum" şeklinde konuştu.

 

"DİYALOĞU SAĞLAYAN ÖZEL BİR İSİM YOK"

Deniz Baykal ve Gülen arasında gelişen diyaloğu sağlayan özel bir ismin olmadığını kaydeden Gülerce, "Baykal ve hocaefendi arasında diyaloğu sağlayan özel bir isim yok. Örneğin bu isimlerden birisi benim. Başka arkadaşlarımız da bu diyaloğun kurulmasında yardımcı oldu. Ancak belli bir isim böyle bir diyaloğu sağlıyor değil. Bundan 3 yıl önce de Harun Tokat Bey ile CHP genel merkezinde Baykal'a bir görüşmemiz oldu, orada da bu yönde diyaloglar yaşandı" diye konuştu.

BAYKAL'IN SÖZLERİ GÜLEN HAREKETİ TARAFINDAN OLUMLU KARŞILANDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 16:18:01
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 18:26:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?