19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Belediye atık pilleri toplayacak

Yalova Belediyesi kullanılmış pil ve mesken atıklarının ayrı ayrı toplanması için şehrin belirli bölgelerine pil toplama kutuları yerleştirdi. 

Atık pillerin toplanması ve bertarafı konusunda Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile irtibata geçen Yalova Belediyesi, imzalanan protokol dahilinde çalışma programını hazırladı. Yapılan bu çalışma programı sonucunda 25 adet iç mekan atık pil bidonu ile 25 adet dış mekan atık pil toplama kutusu muhtarlık binaları, KİDEM binaları, İDO iskelesi, adliye, Jandarma Alay Komutanlığı, Devlet Hastanesi, iskele meydanı, Gazipaşa Caddesi köprüsü yanı ve okulların tamamına yerleştirildi. Çevre sağlığı konusunda başarılı bir adım daha atıldığını söyleyen Yalova Belediye Başkanı Barbaros H. Binicioğlu, "Ambalaj atıklarını ayrı toplama çalışmaları ile okullarda verilmekte olan eğitimler kapsamında, atık pillerin ayrı toplanmasıyla ilgili çalışmaları da yürüteceğiz" dedi. 

Atık pil kutularının çevre ve insan sağlığı risklerini ortadan kaldırma konusunda önemli faydası olduğunu vurgulayan Binicioğlu, "Çevre sağlığı konusunda düzenli ve kalıcı çalışmalar yürüten belediyemiz, ambalaj atıklarının ayrı toplanarak geri kazandırılması çalışmalarına bir yenisini ekledi. Atık pillerin de mesken ve diğer atıklardan ayrı toplanması ile tehlikeli atık olarak değerlendirilen bu atık türünün kontrolü sağlanacak. Belediyemiz tarafından geçici olarak depolanan atık piller imha edilmek üzere belirli periyotlarla TAP'a teslim edilecek" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 16:42:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?