19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Belediye Başkanı'ndan İDO'ya tepki

Yalova'nın Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi'ne (İDO) ait hızlı feribotların dalgalarının kıyıdaki kumları denize taşıyarak sahili yok ettiğini ileri sürdü. 

Çiftlikköy'ün en önemli hazinesinin sahip olduğu kumsal olduğunu söyleyen Dağ, "Bu kumsal bizim en önem verdiğimiz yerdir. Ancak İDO'ya ait feribotlar Yalova'ya gelişlerinde çok hızlı yaklaşıyor. Dolayısıyla iskeleye yanaşmalarının ardından gelen dev dalgalar Yalova, Çiftlikköy ve Siteler sahillerini dövüyor. Bu da beraberinde birçok olumsuzluğu getiriyor. Bu dalgalar yüzünden Siteler kumsalını kaybetti. Aynı dert Çiftlikköy'de de baş gösterdi. Dev dalgalar geri çekilirken kumsalımızı da denize taşıyor. Dolayısıyla sahilde hızlı bir aşınma oluyor. Böyle giderse birkaç yıl içerisinde sahilden eser kalmayacak. Bu konuda İDO yetkililerine sesleniyoruz. Feribotlara karşı değiliz. Onların ilimize sağladığı kazancın şuurundayız. Ancak şehre yaklaştıklarında hızlarını azaltsınlar. Böylece dalgaların sahilimize zarar vermesi engellenmiş olur" dedi. 

Bu konuda İDO yetkilileriyle görüşeceklerini de belirten Dağ, ortak bir noktada buluşacaklarına inandıklarını vurguladı.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2006 Salı 16:27:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?