26
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Berbere Bakan masajı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Irak ziyaretinin çok önemli olduğunu, bunun neticelerinin nisan ayında görüleceğini söyledi.

Yalova'da propaganda faaliyetlerinde bulunan Çelik, esnaf ziyaretleri sırasında bir berbere masaj yaparak, "Bizim işimiz halkımızı rahatlatmak" dedi.

Bakan Faruk Çelik, Yalova'da partisinin il teşkilatını ziyaret etti. Burada partililere hitap eden Çelik, ardından Yalova Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği'ne gitmek için yola çıktı. Derneğe yürüyerek gitmeyi tercih eden Çelik, yolda esnafı ziyaret etti.
Nazif Soylu isimli berberin dükkanına uğrayan Çelik, esnafı koltuğa oturtarak masaj yaptı. Bakanın, "Bizim görevimiz halkımızı rahatlatmak" demesi gülüşmelere sebep oldu.

Daha sonra Yalova Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği'ne geçen Çelik, burada yaptığı konuşmada, işverenlere krizi bahane ederek işçi çıkarmamaları yönünde uyarıda bulunarak, "Kriz küresel, bu 5-6 yıllık süreçte kimin ne kadar istifade ettiği bellidir. Emeğin ve alın terinin değerini herkes bilmelidir. Bir talep daralması söz konusuysa burada ilk yapılan şey işçi çıkarmak olmamalıdır. Burada işverenlerimizi rahatlatmak için bir kısa çalışma ödeneği, işçi ücretini ödeme, primleri aşağıya düşürme, vergi, KDV ve ÖTV indirimleri gibi bazı tedbirler alıyoruz. Biraz işverenler de fedakarlık yapacak" dedi.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Irak ziyaretini de değerlendiren Bakan Çelik, "Suriye'den şer güçleri defedildi. Şimdi sıra Irak'ta. Irak'tan da şer güçlerinin defedilmesi için presleme çalışmaları iyiden iyiye başladı. Türkiye'ye şehidiyle, maddi ve manevi yönüyle kan kaybettiren buradaki unsurların ortadan kaldırılması için Türkiye'nin kararlılığı devam ediyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de bu anlamda ziyareti son derece önemlidir. Bu seyahatin sonunda son derece önemli kararların çıkacağını da bilmenizi istiyorum. Nisan ayından sonra yaşanacak gelişmeleri hep beraber takip edersiniz. Mutlaka oralar güvenli bölgeler haline dönüşmelidir" şeklinde konuştu.

Hükümetin yürüttüğü projeler sayesinde işsizlere istihdam imkanı sağlandığına dikkat çeken Çelik, "Doğu Anadolu Projesi, Güneydoğu Anadolu Projesi ve Konya Ovası Sulama Projesi için şu anda 2.5 katrilyon lira nakit verildi. Her yıl da 2.5 katrilyon lira verilecek. Bu projeler devreye girdiğinde 800 bin kişiye istihdam sağlanacak. Tamamen bittiğinde ise 2 milyon 700 bin kişiye iş imkanı sağlanacak" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 13:41:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?