27
Mayıs
2024
Pazertesi
YALOVA

Bienal sergisi açıldı

YALOVA ULUSLARARASI BİENALİ SERGİSİ AÇILDI

Yalova Belediyesi sponsorluğunda gerçekleştirilen "Yalova Uluslararası Sanat Bienali" düzenlenen sergiyle kapılarını sanat severlere açtı.

Yalova'da bu yıl ilk kez düzenlenen ve 23 ülkeden gelen sanatçılar, 20 gün süreyle çalışmalarını TİGEM Tesisleri'nde sürdürdüler.

Bienalin son günü ise oluşturulan eserlerin yer aldığı sergini açılışına ayrıldı. Yalova Belediyesi Spor Salonu'ndaki serginin açılışına Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygün, Bad Godesberg eski Belediye Başkanı Ulrich Hauschild 'de katıldı. Serginin açılışı öncesi bir konuşma yapan Bienal Sanat Koratörü Asri Sayraç, "Bugün dünyanın değişik bölgelerinden gelen sanatçıların oluşturduğu eserleri Yalovalıların beğenisine sunuyoruz. Burada din, dil, ırk ayrımı olmaksızın tek amaç altında buluştuk. Bu amaç ise sanattır. Bize bu imkanı tanıyan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'a teşekkür ediyoruz" dedi.

Önümüzdeki yıl bienale ev sahipliği yapacak olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne Şehri Belediye Başkanı Sümer Aygün ise, "Kıbrıs'tan geldim. Kıbrıs çok sıcaktı. Ancak Yalova bir hayli soğuk. Fakat Yalova insanının sıcaklığı bizlerin içini ısıttı. Önümüzdeki yıl bu önemli organizasyona herhangi bir ambargo olmazsa Girne ev sahipliği yapacak" diye konuştu.

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygün de, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'a Girneli kadınlar tarafından dokunmuş el işi eserin bulunduğu bir tablo hediye etti.

Belediye Başkanı Koçal ise 2013 yılında Bienal'in yeniden Yalova'da düzenlenmesi için daha şimdiden planlamalarını yaptıklarını dile getirerek, "Yalova olarak ilk kez gerçekleştirdiğimiz bu bienal bize ciddi bir deneyim kazandırdı. Değişik ülkelerden ilimize gelen ve çalışmalarını bizimle paylaşan sanatçılarla olmaktan büyük mutluluk duyduk. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim. 2013 yılında Bienal yeniden ilimizde düzenlenecek. Bizde Yalova Belediyesi olarak şimdiden çalışmalarımıza başladık. Bir sonraki Bienal daha fazla bir katılımla daha kapsamlı olarak gerçekleştirilecek" şeklinde konuştu.

Bienal'e katılan sanatçılar adına bir konuşma yapan Tiyatro Sanatçısı Van Huysduyen, "Dünya'daki tüm kültürlerin bir birleri ile kaynaştığı günümüzde herkesin anladığı tek dili Yalova'da konuştuk. O dil Sanattı. Yalova bir sanatçıya gereken ilhamı veren muhteşem güzelliklere sahip bir il. Burada sizlerle olmaktan çok mutlu olduk" dedi.

Panamadan Bienal'e katılan Şair Luis Pulido Ritter ise, Voice Of Yalova (Yalova'nın Sesi) isimli şiirini Türkçe olarak okudu. Şairin şiiri Bienalin açılışına katılanlar tarafından uzun süre alkışlandı. Ardından Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygün ve Bad Godesberg eski Belediye Başkanı Ulrich Hauschild eserleri inceleyerek, Bienal Koratörü Asri Sayraç'tan çalışmalarla ilgili bilgiler aldılar. Bienal sergisi 7 gün süre ile sanat severlere kapılarını açık tutacak.

YALOVA ULUSLARARASI BİENALİ SERGİSİ AÇILDI
YALOVA ULUSLARARASI BİENALİ SERGİSİ AÇILDI
YALOVA ULUSLARARASI BİENALİ SERGİSİ AÇILDI
YALOVA ULUSLARARASI BİENALİ SERGİSİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2010 Pazar 11:09:00
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 18:37:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?