19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Bir yılda 481 köpek kısırlaştırıldı

Yalova Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 481 sokak köpeği kısırlaştırıldı. Halk sağlığına önem verdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, yasaların verdiği görevi yerine getirdiklerini belirtti. 

Yalova'da başıboş hayvanların yaygınlaşmasını ve halk sağlığının korunmasını hedefleyen Yalova Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Başıboş hayvanlar, belediye tarafından kurulan barınağa getirerek bakıma alınıyor. Burada her türlü hastalığa karşı aşılanan hayvanların üremesi de engelleniyor. Veterinerlik Müdürlüğü bünyesindeki steril ameliyathanede ameliyat edilen hayvanlar, daha sonra isteğe göre kendilerini almak isteyen vatandaşlara ücretsiz olarak veriliyor. Bir yıl içerisinde 481 köpek kısırlaştırılırken, 230 köpek sahiplendirildi. Yine toplam 903 hayvana ücretsiz kuduz aşısı yapıldı. Başıboş hayvanların her türlü hastalığı yayabileceklerini belirten Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, halk sağlığına büyük önem verdiklerini söyledi. Bu noktada Veteriner Müdürlüğü'nün önemli çalışmalar sürdürdüğünü belirten Binicioğlu, "Yasanın bize vermiş olduğu görevi yerine getiriyoruz. Sokak hayvanlarıyla mücadele kamu sağlığını yakından ilgilendiren bir konu. Bu sebeple belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğünce çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Bu hizmet belediyelerce yapılması zorunlu olan bir hizmet. İki veterinerimizin görev yaptığı ve 7 yıldır hizmet vermekte olan polikliniğimizde her yıl ortalama 400 kediye, 450 köpeğe kuduz aşısı, kısırlaştırma, antiparaziter uygulamalar ve küpeleme işlemi yapılıyor. Sokaktan toplanan ve bu işlemlerden geçen hayvanlar önce sahiplendirme yoluna gidiliyor" dedi.
Bir ay içerisinde sahiplendirilemeyen ve çevreye zarar vermeyecek yapıda olanlar hayvanların, yasada belirtildiği üzere bulundukları mekanlara tekrar geri bırakılabileceğini ifade eden Binicioğlu, isteyen vatandaşların aşıları yapılmış, kayıt altına alınmış hayvanları ücretsiz olarak sahiplenebileceğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 16:03:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?