19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Bu ülkede ihtilaller yaşanmadı mı?

KAPUSUZ'DAN BAYKAL'A İHTİLAL HATIRLATMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, "Kozmik Oda'da patates buldular" diyen CHP Lideri Deniz Baykal'a ihtilal hatırlatması yaparak, "70'de muhtıralar, 80'de ihtilaller, 28 Şubat'lar, 27 Nisan'lar bu ülkede yaşanmadı mı? Bu yaşananların artık son bulmasına, bu ülkenin normalleşmesine ihtiyaç var" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, partisinin Yalova teşkilatı tarafından düzenlenen, "Etkili iletişim ve beden dili" konulu toplantıya katıldı. Kapusuz, burada yaptığı konuşmada, Tekel işçileri ve Kozmik Oda konularına temas etti. Kapusuz, CHP Lideri Deniz Baykal'ı işçileri istismar etmekle suçladı.

Kapusuz, "Tekel'in özelleştirilmesi kararını biz almadık, Bülent Ecevit, Devlet Bahçeli, Mesut Yılmaz aldı. 2001 yılında, 'Burayı özelleştirelim' dediler. Özellikle dün bunları sokağa bırakan, sahiplenmeyen, bu kararları alanlar bunları tahrik ediyor. Kardeşlerimiz de bu kış gününde onların aleti haline geliyor. Peki bunlardan dolayı kapı kapı dolaşan, dün grup toplantısına taşıdıkları işçilerin önünde konuşan Deniz Baykal olmak üzere herkese bir hatırlatma yapmak istiyorum. Şuradan İzmir Karşıyaka'ya gitsinler, CHP'li bir belediye başkanı var. Sokakta yüzlerce işçi eylem yapıyor. Bir gün buna sahip çıktıklarını gördünüz mü? 'İstismar' derseniz alasını yapıyorlar. Ama, 'hakkaniyet, denge vicdan' derseniz bulamıyorsunuz" dedi.

Kapusuz TSK'da yapılan Kozmik Oda aramasına da değinerek, "Bir iddia ile birkaç askerimiz takip edildi, yakalandı. Kozmik Oda tartışması yapılıyor ya. Bunlarla ilgili Genelkurmay Başkanı açıklama yaptı. 'Yapılan hukuka uygundur' dedi. Orada yapılan çalışmalarla ilgili itiraz etti. Mahkeme itirazı reddetti. Mahkeme, 'Böyle bir itirazı kabul etmek doğru değil çünkü TSK itham altında kalır' dedi.

'Suçluları koruyan bir kurum, suçluların gizlendiği bir oda, bir merkez, bir kozmik yer var' ithamı doğru değildir. Devlete de yakışmaz. O zaman o sorumluluk alanında kalmak kaydıyla bunun incelenmesi, takip edilmesi, yargılanması, hakim marifeti ile sonuçlandırılması şarttır. Değerli arkadaşlar, yine Sayın Deniz Baykal ne diyor? 'Kozmik Oda'da bunlar patates buldular' diyor. 70'de muhtıralar, 80'de ihtilaller, 28 Şubat'lar, 27 Nisan'lar bu ülkede yaşanmadı mı? Bu yaşananların artık son bulmasına, bu ülkenin normalleşmesine ihtiyaç var. Eğer biz dünyada birinci sınıf ülke, birinci sınıf demokrasi, birinci sınıf ligde oynayacak bir ülke isek, millet ve devletsek artık onun standartlarını ve şartlarını yakalamamız lazım. Geçmişteki alışkanlıklarımız, mevcut pozisyonların korunması, bazı beyefendilere, hanımefendilere dokunulmaması, hukukun üstünlüğü değil, egemenlerin üstünlüğü anlayışını artık bu ülkede mümkün kılmak mümkün değil" şeklinde konuştu.

KAPUSUZ'DAN BAYKAL'A İHTİLAL HATIRLATMASI
KAPUSUZ'DAN BAYKAL'A İHTİLAL HATIRLATMASI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 11:26:02
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 16:31:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?