19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Bu yolda kış olmayacak

Yalova Belediyesi tarafından 40 değişik bitki ile süslenen "Bahar Yolu" törenle açıldı. Yalova - Termal yolu üzerinde belediye tarafından 3 ay süren çalışmayla yapılan 650 metre uzunluğundaki bulvara orta refüj ve kaldırımlar yapılırken, sadece ilk ve sonbaharda açan 4 değişik bitki ekildi.

Bu güzergaha "Bahar Yolu" adını verdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, "Yalova'nın gerçekten de yeşil bir il olması için elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız da. Bu bulvar bunun ilk adımı. Yalova - Termal arasındaki yolun düzenlenmeden önceki hali de çok kötüydü. Burasının Yalova'ya yakışır bir hale getirilmesi için elimizden geleni yaptık. Ortaya gerçekten de mükemmel bir bulvar çıktı. Konunun en önemli boyutlarından birisi de maliyet yönü. Burayı eğer bir müteahhide ihale etseydik, 500 milyar liraya mal olacaktı. Ancak biz belediye imkanları ile çevre düzenlemesini yaptık ve 150 milyar lira harcadık. Toplam 7 bin metre kare alanı yeşillendirdik. Çok nadir bulunan bitkiler ektik. Tabii ki bu güzel mekanın oluşturulmasında Hayrettin Karaca'nın da bize çok büyük desteği oldu" dedi.

Bu yolun bütün dünyaya örnek olmasını dileyen TEMA Vakfı Şeref Başkanı Hayrettin Karaca ise, "Bu yol 17 kilometrelik bir bulvar. Burası, Atatürk'ün diktirdiği bir birinden nadir çınar ağaçlarından dolayı Çınarlı Yol olarak anılır. Biz de Atatürk'ün izinden gidip, bu yolu öyle bir hale getirelim ki, dünyada bir eşi olmasın. Yalova'ya gelenler bu yolu unutamasın" şeklinde konuştu.

Ardından Karaca ve Binicioğlu, "Bahar Yolu"nun kurdelesini birlikte kesti. Açılışa katılan kalabalık grupla birlikte bulvarı gezen Binicioğlu ve Karaca, ileride yapılacak çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2005 Pazartesi 14:01:04
Güncelleme :9 Temmuz 2005 Cumartesi 11:41:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?