19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Çelik: DTP iki yüzlü

BAKAN FARUK ÇELİK, DTP'LİLERE SERT ÇIKTI

Devlet Bakanı Faruk Çelik, PKK'lıların gelişi sırasında yaşanan görüntülerden sadece belirli bir kesimin değil, Cumhurbaşkanı'ndan Başbakan'a kadar herkesin incindiğini söyledi.

AK Parti Yalova İl Teşkilatı Genişletilmiş Danışma Kurulu Toplantısı, Yalova öğretmenevinde yapıldı. Toplantıda konuşan Devlet Bakanı Faruk Çelik, partililerin, hükümetin çalışmalarını ev ev dolaşarak anlatmalarını istedi. AK Parti'nin vatanı da milleti de herkesten fazla sevdiğini belirten Bakan Çelik, "Kimse ucuz kahramanlık yapmasın. Vatanın üstüne bir kambur yükleyeceksin, sonra çıkıp 'Ben vatanı seviyorum' diyeceksin. Seven, sevgilisinin yükünü azaltır. İşte biz bunu yaptık. Bedenleri 2009'da olup kafaları hala 1960'larda bulunanlar, şu memleketin yönetiminden, etkili yerlerinde bulunmaktan artık çekilsin. Çekilin gidin. Bu milletin zamanını çalmayın. Bedenen ve ruhen 2009 yılında yaşıyorsan, beyin olarak da 2009'da yaşayacaksın. Bu milletin beyin olarak 1960 model olanlara tahammülü kalmadı" dedi.

Türkiye'ye gelen PKK'lıların karşılanmasına da değinen Çelik, "PKK'lıların gelişinden sanmayın ki sadece başkaları incindi. Cumhurbaşkanı'ndan Başbakan'ına kadar incindik. Bu bir barış projesi, 'Gel teslim ol adalete, bitsin'. Ne hak ediyorsan cezanı gör. Arabalar otobüsler toplandı. Mitingler düzenlendi. Bu görüntü bütün milleti yaraladı. Bu DTP'nin barışa bakışını gösteriyor. Bu, DTP'nin ikiyüzlülüğünü ortaya koyuyor. Siz eğer bu kafayla giderseniz o bölgede ödenecek bedelin sorumlusu da olursunuz.

Eğer barıştan yanaysanız edebinizle ve adabınızla oturmalı ve buna katkı sağlamalısınız. O görüntüler bu milletin hak ettiği barış görüntüleri değildir. Tam tersine çatışmacı görüntülerdir" diye konuştu.

BAKAN FARUK ÇELİK, DTP'LİLERE SERT ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2009 Pazar 15:24:04
Güncelleme :15 Kasım 2009 Pazar 15:49:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?