26
Nisan
2024
Cuma
YALOVA

Çevre eylemi

Yalova Güneyköy'de açılan taş ocakları çevreciler tarafından protesto edildi.
Ormanları ile ünlü Güneyköy'de açılan taş ocaklarını protesto etmek için TEMA Yalova Şubesi tarafından düzenlenen eyleme çevreciler de destek verdiler.

Yaklaşık 350 kişinin katıldığı eylemde bir açıklama yapan çevreci Arif Ekim, mahkeme kararlarının dahi uygulanmadığını ileri sürerek, "Burası sizin köyünüz, sizin yaşama alanınız. Buradaki her olumsuzluğun bedeli önce size ve çocuklarınıza, daha sonra Yalova'nın tamamına yansıyacak. Bir olmak, el ele vermek lazım. Son yıllarda çevre konusunda birçok mahkeme kararı alındı. Ancak bunlar tatbik edilmiyor. Ama bugün yaptığınız gibi sesinizi duyurmaya çalıştığınız zaman netice alınıyor. Biz çevre sahip çıktığımız sürece bu davayı kazanacağız. Dedelerimiz nasıl burada savaşmış, düşmanı sokmamışsa bizler de savaşacağız. Tabii ki kan akıtmadan hakkımızı arayacağız" dedi.

Arif Ekim'in ardından söz alan Güneyköy muhtarı Alpay Tekin ise, "Burada şu anda 2 tane maden ocağı mevcut. Öğrendiğimize göre 22 tane daha başvuru varmış. Yalova'nın birçok yerine maden ocağı kurulmak isteniyor. Maden ocağı adı altında kurulan bu yerlerde maalesef taş ocağı işletiliyor. Kum, mıcır, çakıl çıkarılıyor. İlgi yerlere dilekçelerimizi ulaştıracağız" şeklinde konuştu.
Açıklamalardan sonra yürüyüşe geçen grup, bir madencilik şirketinin kamyonlarının geçtiği yolu kısa süre trafiğe kapattı.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 18:02:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?