19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Cezayirli balıkçıların gemile Yalova'dan

Cezayirli balıkçılar artık Türk gemileriyle avlanacak. Yalova’da dere ağzında faaliyet gösteren Üçler Tershanesi, Cezayir için balıkçı tekneleri yapıyor.

6 ay evvel yapımına başlanan 5 balıkçı gemisi önümüzdeki haftalarda suya indirilecek. İstanbul’da aracı bir firma tarafından Yalova’ya siparişi verilen 150 ton kapasiteli teknelerin içinde buzhane, personel kabinleri, banyo ve 15 kişilik yemekhane bulunuyor.

Daha ellerinde 5 gemi siparişi olduğunu; ancak yer sıkıntısı çektiklerini belirten tershane yöneticisi Yakup Arslan, "Cezayir’e gönderilecek olan 150 tonluk gemileri 6 ayda tamamladık. Şimdi sıra motorların montajında. Bunların da yurtdışından gelmesini bekliyoruz. Tanesi ülkemize 900 bin dolar kazandırıyor. 5 gemiyi yapmak için 50 işçi çalışıyor. Türkiye’de işçilik ucuz ve teknoloji iyi olduğu için talep fazla. Babam İbrahim Arslan 40 yıl önce ağaç tekneler yaparak işe başladı. Ben de işi ilerlettim. İmalat yerimiz dar, yetmiyor. Altınova’da yapılacak olan tersanenin bitirilmesini dört gözle bekliyoruz. Daha geniş alanda çalışırsak yurt dışından daha fazla sipariş alırız. Devlet gemi imalatçılarına yeterli desteği vermiyor. Turizmcilere verilen devlet desteği bize de verilse Fransa, Norveç gibi ülkeleri geride bırakırız" dedi.

Yalova-iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 15:00:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?