19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Çiçekçilik OSB'de ilk tapular alındı

Türkiye'de ilk olacak Yalova Süsbitkileri Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulmasındaki en önemli adımlardan birisi atıldı.

7 yıldır süren kuruluş çalışmalarında tapuların alınması aşamasına gelinerek, yaklaşık 500 dönümlük 21 parselin tapuları resmen Çiçekçilik OSB Müteşebbis Heyeti'ne teslim edildi.

7 yıldır Yalova'nın Laledere Köyü sınırlarında kurulması için hummalı bir çalışmanın sürdüğü Çiçekçilik OSB için geçtiğimiz aylarda kamulaştırma amacıyla Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan 1 trilyon 800 milyar lira ödenek çıkartılmıştı. Bunun ardından başlayan kamulaştırmalar neticesinde ilk etapta 6 parseli vatandaştan, 15 parseli ise hazineden olmak üzere 21 parselden oluşan yaklaşık 500 dönüm yer kamulaştırıldı.

Bugün Çiftlikköy Tapu Sicil Müdürlüğü'ne gelen Çiçekçilik OSB Müteşebbis Heyeti üyesi Mehmet Zengin, ilk tapuları Çiftlikköy İlçe Tapu ve Sicil Müdürü Remzi Gültekin ve Çiftlikköy İlçe Mal Müdürü Hüseyin Karaduman'dan aldı.

Yalova Süsbitkileri Çiçekçilik OSB'nin Türkiye'de bir ilk olduğunu hatırlatan Çiçekçilik OSB Müteşebbis Heyeti üyesi Mehmet Zengin, "Yalova'da kurulması için büyük çaba harcadığımız Yalova Süsbitkileri Çiçekçilik OSB Türkiye'de çiçekçilik sektörü anlamında kurulacak ilk ve tek OSB olacak. Bugün çok önemli bir adımı atarak ilk tapularımızı alıyoruz" dedi.

HEYET ANKARA'YA ÇIKARTMA YAPACAK
Yalova Süsbitkileri Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulacağı alanın tamamının kamulaştırılabilmesi içinse kaynak arayışları devam ediyor. Buna bağlı olarak önümüzdeki hafta Yalova milletvekilleri, MHP, CHP ve AK Parti il başkanları ile Çiçekçilik OSB Müteşebbis Heyeti Ankara'ya giderek, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile görüşecek. Kamulaştırmanın tamamlanabilmesi için 2 trilyon daha kaynak sağlamayı amaçlayan heyet, Ankara'da çeşitli temaslarda bulunacak.

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 12:58:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?