27
Mayıs
2024
Pazertesi
YALOVA

Çiçekçilik OSB'nin temeli 2006'da atılacak

Yalova Valisi Yusuf Erbay, Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için ilk kazmanın, en geç 2006 yılının Ağustos ayında vurulacağını bildirdi.

3 büyük ilin tam ortasında bulunan Yalova’da Çiçekçilik OSB ile ilgili resmi prosedürlerin tamamlandığını söyleyen Erbay, "Çiçekçilik OSB, Yalova için çok ciddi önem arz eden, bizim de hassasiyetle üzerinde durduğumuz bir proje. Bu projenin hayata geçirilebilmesi için mevzuata yönelik prosedürlerin tamamlanması gerekiyordu. Biz bunları tamamladık. Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi’ne ilk kazmayı en geç 2006 yılının Ağustos ayında vuracağız. Çiçek şehri olan Yalova’da çiçekçiliğin hak ettiği yere gelmesi için bu proje çok mühim" dedi.

Bu arada Erbay, Başbakanlık tarafından Ankara ve Kars ile pilot il seçilen Yalova’da açılan iş garantili kurslara ilk 3 ayda büyük talep gelmesine rağmen son birkaç aydır ilginin azaldığını söyledi. Bugün için 100 kişiyi hemen işe yerleştirme imkanlarını olduğuna dikkat çeken Erbay, "Firmalar yetişmiş eleman bekliyor. Kaldı ki kurs boyunca kursiyerlere belirli miktarlarda ücret ödüyor ve kurs sonunda işe yerleştiriyoruz. Diğer illerde böyle bir şansı yakalamak için bekleyen binlerce işsiz insan varken, Yalova’da talep olmaması beni son derece üzüyor" şeklinde konuştu

Yalova
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 13:38:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?