27
Mayıs
2024
Pazertesi
YALOVA

Çiftçi projeleri onay bekliyor

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında Yalova'lı çiftçiler tarafından hazırlanan 6 proje, Tarım Bakanlığı Tarımsal Projeler Merkez Değerlendirme Birimi'ne gönderildi. 

Yalova Tarım İl Müdürlüğü'nün desteği ile Yalova'lı çiftçiler tarafından ildeki üretimin arttırılması ve maliyetlerin düşürülmesine yönelik 6 proje hazırladı. Bu projeler arasında seraların güneş enerjisi ile ısıtılması, soğuk hava depolarında kapasite artırımının sağlanması ve bitkisel çay üretim kapasitesinin artırımına yönelik çalışmalar yer alıyor. 

Projelerle ilgili bilgi veren Yalova tarım il Müdürü Necati Poyraz, "Her türlü zirai ürünlerin işlenmesi, depolanması, ambalajlanması ve paketlenmesi ile ilgili yatırımların % 50'lik kısmı hibe olarak desteklenecek. Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programının son müracaat tarihi olan 16 Nisan 2007 itibari ile müdürlüğümüze teslim edilen projeler, İl Proje Değerlendirme Birimi'nce değerlendirilmiş, değerlendirme sonunda uygun görülen projeler Tarım Bakanlığı'na gönderilmiştir. Toplam 2.097.700,54 YTL yatırım tutarındaki projeler onaylanırsa % 50'lik kısım olan 990.715,00 YTL hibe olarak ilimize girdi sağlanacak" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2007 Cuma 13:23:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?