19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Çiftlikköy spor kompleksine kavuşuyor

Yalova'nın Çiftlikköy Belediyesi'nin yaptığı ıslah çalışmasıyla Gacık Deresi mezbelelik halinden kurtularak, halkın faydalanacağı bir mekana dönüşüyor. 

Yıllarca koku ve sinek üreten Gacık Deresi'nde Çiftlikköy Belediyesi'nce başlatılan çalışmalar sürüyor. Geçen yıl bitirilen istinat duvarı ve beton zemin çalışmalarının ardından bölgede şimdi de dinlenme ve spor alanları yapılıyor. Başlatılan çalışmalarla pırıl pırıl bir hale gelen dere çevresinde yeşil alanlarparke yürüyüş yolları ve parkların yanı sıra 3 adet de spor tesisi inşa ediliyor. 

Gacık Deresi peyzaj düzenlemeleri ve spor tesisleri inşaat çalışmaları kapsamında Çiftlikköy, bir adet suni çim futbol sahası, bir adet basketbol sahası ve bir adet nizami ölçülerde tenis kortuna sahip olacak. Soyunma odaları ve kafeteryasıyla modern bir spor kompleksi inşa edilirken, çevre düzenlemeleri de ilçe halkına nefes alma, dinlenme ve gezme imkanı sağlayacak. 

Çalışmaların kısa bir süre önce başlatıldığını ifade eden Belediye Başkanı Metin Dağ, Gacık Deresi çevresinde yapılacak spor kompleksini Kasım ayında hizmete açmayı planladıklarını dile getirdi. Yapılacak tenis kortunun Yalova'da bir örneği olmadığını hatırlatan Başkan Dağ, açılış için tenis tutkusuyla tanınan ünlü sanatçı Hülya Avşar'a teklif götürmeyi düşündüklerini söyledi. 

Parke taşı döşeme işi büyük ölçüde tamamlanırken, soyunma odası ve sosyal tesisin de kaba inşaatına başlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 17:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?