19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Çiftlikköy'de seracılık gelişiyor

Yalova'nın Çiftlikköy İlçesi'nde seracılık her geçen gün gelişiyor.

Çiftlikköy'de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından teşvik verilen sera ve bahçe projelerinde olumlu sonuçlar alınıyor. Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında Gacık ve Kılıç köylerindeki 6 sera ve bahçeyi gezen Çiftlikköy Kaymakamı Hüseyin İçten, projenin faal olarak devam ettiğini ve alınan sonuçlardan memnun olduklarını söyledi. Vakıf mütevelli heyeti üyeleriyle birlikte ilk olarak Gacık Köyü'nde yapılan demir borulu tünel serayı gezen Kaymakam İçten, gelinen noktadan memnun olduğunu açıkladı.

İçten, "SRAP kapsamında Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu'ndan aktarılan kaynakla yaptığımız seralardan olumlu sonuçlar alıyoruz. Şu ana kadar Kılıç'ta iki kiraz bahçesi ve 3 demir borulu tünel sera ile Gacık'ta bir demir borulu tünel sera yaptık. Çiftçimiz özellikle salatalık yetiştirdiği seralarda 2 yılda üçüncü ürünü alıyor. Getirisi de oldukça yüksek oluyor" şeklinde konuştu.

Daha sonra Kılıç Köyü'ndeki salatalık seraları ve kiraz bahçelerini de gezen Kaymakam İçten, destek verilen kiraz bahçelerinin de birkaç yıl içinde ürün vereceğini dile getirdi. İçten, "Verdiğimiz destek 15 ayı geri ödemesiz olmak üzere 3 yılda geri ödeniyor. Ayrıca çiftçimizden faiz alınmıyor. Vatandaşlarımızın bu projeye ilgi göstermesini bekliyoruz. Başvuran vatandaşımızlar arasında uygun görülen kişilere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu'ndan bu destek sağlanır" dedi.

SRAP kapsamında Çiftlikköy'de 5 vatandaşa daha ikişer seradan toplam 10 sera daha yapılacağı kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2007 Cuma 14:24:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?