19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Delmece Yayla Şenliklerine yoğun ilgi

Bu yıl 4.'sü düzenlenen Delmece Yayla Şenlikleri yine coşkulu geçti. Vatandaşların adeta akın ettiği şenlikler, bir birinden renkli görüntülere sahne oldu.

Yalova Valiliği tarafından organize edilen Delmece Yayla Şenlikleri'nin 4.'sü kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi. Komedyen Fatih Mühürdar'ın sunuculuğunu yaptığı şenliklerin açılışında konuşan Vali Yardımcısı Derviş Ahmet Set, "Delmece Yayla Şenlikleri, Yalova'nın tanıtımı için önem verdiğimiz bir organizasyon. Şenliklerin her yıl daha da geniş kapsamlı kutlanabilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Yalova'nın bu güzel yeri, Türkiye'de nadir bulunacak doğal zenginliğe sahip" dedi.

Havanın sıcak oluşu sebebiyle vatandaşlar, hem eğlenmek ve hem de yaylanın serin havasında hoşça vakit geçirmek için şenliklere akın etti. Çeşitli organizasyonların düzenlendiği şenliklerde, köy kadınları yer sofralarında yufka açıp gözleme yaptı. Yaylaların vazgeçilmezi olan yayık da yine şenliklerdeki yerini aldı. Yayıkla yapılan buz gibi ayrandan içmek isteyen vatandaşlar ise kuyruklar oluşturdu.

Vatandaşların gönüllerince vakit geçirip, halaylar çektiği şenlikler kapsamında Bisiklet Sevenler Derneği'nin 1. etap bisiklet yarışı, İl Tarım Müdürlüğü'nün buzağı yarışması, İl Dağcılık Temsilciliği'nin 1. etap oryantik yarışması düzenlendi. Model uçak gösterileri, halk oyunları gösterileri ve uçurtma gösterilerinin de yer aldığı şenliklerde, halk konseri de yapıldı.

Vali Yusuf Erbay'ın, ameliyat olduğu için katılamadığı şenliğe, İl Turizm Müdürü Cemal Ulusoy, İl Tarım Müdürü Necati Poyraz, Çınarcık Kaymakamı Vekili Hamdi Bilge Aktaş, Armutlu Kaymakamı Metin Kübilay, İl Genel Meclis üyesi Mustafa Yıldız, Teşvikiye Belediye Başkanı Recep Ali Tekin ve vatandaşlar katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 18:10:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?