27
Mayıs
2024
Pazertesi
YALOVA

Deniz ortasında saatlerce mahsur kaldılar

Yalova’dan Yenikapı’ya giden 2 ayrı feribotta bulunan yüzlerce yolcu, hava muhalefeti sebebiyle saatlerce deniz ortasında mahsur kaldı.

Yalova’dan 180 yolcu ve 45 araç alan "Turgut Reis 1" feribotu, saat 07.30’da Yalova iskelesinden kalktı. Yaklaşık 1,5 saatlik yolculuk sonrasında Yenikapı’ya varan feribot, kötü hava şartları sebebiyle iskeleye yanaşamadı. Bunun üzerine 1 saate yakın Yenikapı açıklarında bekleyen feribot, Yalova’ya dönmek mecburiyetinde kaldı. Güçlükle iskeleye yanaşmayı başaran feribot, yolcu ve araçlarını indirdi.

Daha sonra saat 09.30’da Yalova’dan kalkan "Turgut Özal" feribotu da Yenikapı’ya yanaşamayınca, yolcuları ile Yalova’ya dönmek zorunda kaldı. Her iki feribottan inen yolcular, "Saatlerce denizde beklemek zorunda kaldık. Perişan olduk" dediler.

Feribotlardan inen yolcuların bir kısmı Pendik hızlı arabalı vapuru ile gönderilirken, korkan yolcular ise kara yolu ile İstanbul’a gitti. Bu arada, hava muhalefeti sebebiyle daha sonra Pendik hızlı arabalı vapur seferleri de iptal oldu.

yalova
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 16:07:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?