26
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

DYP Genel Başkanı Ağar'a sis engeli

Doğru Yol Partisi (DYP) Yalova İl Teşkilatı'nın kongresine katılmak üzere İstanbul'dan Yalova'ya helikopterle gelecek olan DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, sis engeline takıldı. Helikopterine kalkış izni verilmeyince Yalova'ya gelemeyen DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, cep telefonu ile kongredeki partililere seslendi. DYP Genel Başkan Yardımcısı Mümtaz Yavuz'un helikopteri ise partilileri bıraktıktan sonra kalkmaya çalışırken düşme tehlikesi atlattı.
 
DYP Yalova İl Teşkilatı 4. Olağan Kongresi'ne katılmak üzere bugün saat 12.00'de İstanbul Atatürk Hava Limanı'ndan helikopterle Yalova'ya gelecek olan DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar sis engeline takıldı. Kuleden yoğun sis nedeniyle helikopterin kalkmasına izin verilmedi. Bunun üzerine yaklaşık 1 saat hava limanında bekleyen Ağar, daha sonra Yalova'da seçim otobüsü ile hazır bekleyen DYP Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Şeker'i arayarak gelemeyeceğini bildirdi. Bunun üzerine derhal kongrenin yapıldığı Ergun Düğün Salonu'na geçen Genel Başkan Yardımcıları Bahattin Şeker, Mümtaz Yavuz ve Hatay Mehmet Eraslan üzücü haberi partililere iletti.
 
Hemen bir formül bulan Şeker, Ağar'ın cep telefonundan aranmasını ve bu yöntemle partililere hitap etmesini istedi. Bu teklif üzerine cep telefonu ile Genel Başkan Mehmet Ağar'ı arayan DYP Genel Başkan Yardımcısı Mümtaz Yavuz, Ağar'ın konuşmasını hoparlörlere verdi.
Mümtaz Yavuz'un elinde tuttuğu telefondan partililerine seslenen Ağar, hükümetin tek alternatifinin DYP olduğunu söylediği konuşmasında, "Bugün kendilerine şahsi gelecek arayan AK Parti hükümetinden bu ülkeyi ancak biz kurtarırız. Bugün ana muhalefet partisinin hiçbir şey üretmeyen siyaset yapma hevesindeki tavırlarını milletimiz reddetmektedir. İktidarın tek ve yegane alternatifi DYP'dir" dedi.
 
Partisinin il kongresine katılmak için Genel Başkanı Mehmet Ağar'dan yarım saat önce helikopterle kalkış yaparak Yalova'ya gelen DYP Genel Başkan Yardımcısı Mümtaz Yavuz ise tehlike atlattı. Yolcularını indiren helikopter ardından havalanmak istedi. Ancak yoğun rüzgar ve yaşanan aksaklık nedeniyle bir anda yan tarafa doğru savrulmaya başlayan helikopter güçlükle yere kondu. Pistten yaklaşık 2 metre kadar yan tarafa konmak zorunda kalan helikopterin pervaneleri ise şans eseri yaklaşık 2 metre ötesindeki elektrik direklerine çarpmadı. Bu esnada pistin çevresini dolduran vatandaşlar helikopteri izledi.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2006 Cumartesi 16:27:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?