19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Engelli vatandaşa protez bacak

Yalova'nın Çiftlikköy İlçesinde yaşayan ve her iki bacağı da olmayan Şemsettin Yavaş adlı vatandaşa Çiftliköy Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından iki protez bacak verildi. 

Çiftlikköy Kaymakamı Hüseyin İçten, 2001 yılında geçirdiği trafik kazasında her iki bacağını da kaybeden 40 yaşındaki Şemsettin Yavaş'ı makamında kabul etti. 

Yavaş'ın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yaptığı müracaatını değerlendirdiklerini söyleyen Kaymakam İçten, "Tamamen vakıf imkanlarımızla engelli vatandaşımıza iki adet silikon protez bacak aldık. Vakıfça ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza çeşitli medikal yardımlar yapıyoruz. Umarım bu yaptığımız yardım da vatandaşımızın sıkıntılarını bir nebze olsun azaltır" diye konuştu. 

2001 yılından bu yana kullandığı protezleri son 8 aydır kullanamadığını belirten Şemsettin Yavaş ise, Kaymakam İçten'e teşekkür etti. Yavaş, "Daha önce kullandığım sert protezler uzun süreli kullanıma uygun değildi. 8 ay önce artık kullanılmaz hale geldi ve eve hapsoldum. Hiçbir şekilde dışarı çıkamadım. Eksik olmayın, benim için çok önemli bir yardım yaptınız. Bu silikon protezler benim için bulunmaz bir nimet. 3 gündür yeni protezlerimi kullanıyorum ve oldukça rahatım" dedi. 

Biri diz altı, diğeri diz üstü olan protezlerin 8 bin YTL değerinde olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 13:06:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?