19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Engellileri sevindiren hediye

Türkiye Sakatlar Derneği Yalova Şubesi, Amerikalı bir yardım kuruluşu tarafından gönderilen 250 tekerlekli sandalyenin dağıtımına başladı. 

Bir süre önce Yürüyen Köşk'de düzenlenen protokolle, Türkiye Sakatlar Derneği Yalova Şubesi'ne tekerlekli sandalye gönderme sözü veren Amerikalı bir yardım kuruluşu, 250 tekerlekli sandalyeyi gönderdi. Sandalyeleri devralan dernek, vakit kaybetmeden dağıtıma başladı. 

Tekerlekli sandalyeleri bir ayakkabıya benzeten Şube Başkanı Alparslan Erkoç, "Engellilere özel yapılmış yaya yolları ve normal yollar olmamasından dolayı kullanılan tekerlekli sandalyeler kısa sürede yıpranıyor. Ömürleri 1-2 yılla sınırlı olan sandalyelerin bu süre içerisinde değişmesi gerekirken, ekonomik sıkıntı içerisindeki engelliler bu imkanı bulamıyor. Derneklerimize gönderilen tekerlekli sandalyeler, bizler vasıtasıyla ihtiyaç sahibi engellilere dağıtılıyor. Dernek olarak bu tip kurum, kuruluş ve yardımsever vatandaşlarla özürlüler arasındaki bağı kuruyoruz. Geçtiğimiz aylarda yapılan bir protokolle Amerikan bir yardım kuruluşu bize tekerlekli sandalye gönderme sözü vermişti. Bu sözlerini tutup 250 tekerlekli sandalye gönderdiler. Biz de gecikmeden sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 14:02:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Doğan dürüst IP: 78.177.137.xxx Tarih : 17.09.2008 01:18:26

Haber araştırmacı degil.Yarddım yapan amerikalı kuruluş LSD dünyanın en büyük misyonerlik kuruluşu.Bu yerli dernek boyna sandalye alıyor.Ama Yalovada toplam 725 tekerlekli sandalye kullanan yok.Sandalyelerin nereye gittiği araştırmaları lazım.